ČAVLE: Pješakinja jutros stradala pod kotačima osobnog vozila

Foto: Ilustracija (Hrvoje Jelavić/Pixsell)

Teže je ozlijeđena 52-godišnja pješakinja. Vozilom je upravljao 32-godišnji vozač

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 14 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže a jedna je osoba lakše ozlijeđena.

Teže je ozlijeđena 52-godišnja pješakinja koju je 7. siječnja oko 7.30 sati na području Čavli oborilo osobno vozilo kojim je upravljao 32-godišnji vozač.

Nakon vikenda, odnosno jutros oko 5 sati teško je ozlijeđen 25-godišnji vozač mopeda, stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Kampor na otoku Rabu. Mopedom je upravljao neprilagođenom brzinom i pri koncentraciji alkohola od 1,03 g/kg te prešao na suprotnu stranu kolnika gdje je udario u rubnik i metalni odbojnik. Radi pružanja liječničke pomoći prevezen je u KBC Rijeka.

Nadalje, u prometnoj nesreći 5. siječnja oko 7 sati pod utjecajem alkohola od 2,08 g/kg sudjelovao je 39-godišnjak koji je u ulici Pletenci u Rijeci s mopedom pao na kolnik. Kako je namjeravao nastaviti vožnju i ugrožavati sigurnost prometa na cestama priveden je u službene prostorije policije.

U noći 6. siječnja 31-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,73 g/kg u riječkoj ulici Prvog maja izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Upravljajući osobnim vozilom brzinom neprilagođenom osobinama ceste udario je u ivičnjak, a nakon toga u parkirano vozilo. Spomenuto vozilo se uslijed udara odbilo i udarilo u drugo parkirano vozilo, a to vozilo u još jedno parkirano vozilo.

Iste noći na području Viškova policija je zaustavila 35-godišnjeg vozača osobnog vozila kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 1,32 g/kg. Osim alkohola utvrđeno je da upravlja vozilom iako mu je u veljači 2017. godine oduzeta vozačka dozvola zbog neodazivanja na izvanredni liječnički pregled.

Ujutro 6. siječnja na području Fužina zaustavljeno je teretno vozilo kojim je 23-godišnjak neovlašteno prevozio drva. Policija je utvrdila kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje te da su vozilu istekle probne pločice.

Radi veće sigurnosti prometa policija će i nadalje pojačano nadzirati promet na cestama te se pozivaju vozači i svi drugi sudionici u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, posebice da vozilima ne upravljaju pod utjecajem alkohola i da se pridržavaju propisanih ograničenja brzina kretanja vozila.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari