ŽIVOT MU PRETVORILI U PAKAO

Četveročlana banda iznuđivala čovjeka (40) u okolici Rijeke: Bacali mu zapaljive ‘bombe’ na kuću, slali poruke, prijetili…

Foto: Unsplash/ S.R.

Svi osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok su dvojica 29-godišnjaka predani pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad četvero hrvatskih državljana u dobi od 24, 29 i 37 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom i iznude.

“Dvojica 29-godišnjaka se sumnjiče da su se sredinom studenoga ove godine došli osobnim vozilom bez registracijskih oznaka do obiteljske kuće na širem području Rijeke te na pročelje bacili staklene boce ispunjene zapaljivom tekućinom. Uslijed udara boca nastupila su oštećenja na fasadi navedene kuće u vlasništvu 40-godišnjeg hrvatskog državljanina, dok do pojave otvorenog plamena nije došlo.

Osim spomenutog događaja, sumnjiče se da su tijekom kolovoza i rujna ove godine u dva navrata zapaljivom tekućinom polili dio dvorišta te zapalili krovište i bočni zid garaže iste obiteljske kuće, a materijalna šteta će se utvrditi naknadno.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Nadalje, dvoje hrvatskih državljana starosti 24 i 37 godina sumnjiče se da su od travnja 2022. godine do studenog ove godine učestalo slali poruke i pozive oštećenom 40-godišnjaku, tražeći od njega uplate raznih novčanih iznosa uz prijetnje njemu i bliskim mu osobama.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela svi osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok su dvojica 29-godišnjaka predani pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari