UŽAS

CRIKVENICA Mađar na plaži snažno udarao 75-godišnjaka po glavi; Nesretni čovjek zadobio teške tjelesne ozlijede

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok je državljanin Mađarske predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.

Crikvenička policija provela je kriminalističko istraživanje nad državljaninom Mađarske zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške tjelesne ozljede i oštećenja tuđe stvari.

Spomenuti se sumnjiči da je 15. kolovoza na plaži na crikveničkom području, verbalno, a potom i fizički napao 75-godišnjeg hrvatskog državljanina zadavši mu više udaraca po glavi.

Ozlijeđenom 75-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teške tjelesne ozlijede.

Prilikom fizičkog napada oštećenom su slomljene dioptrijske naočale te je oštećen za oko 500 eura.

Osim navedenog događaja, policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom austrijskih državljana u dobi od 19 i 21 godinu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju i narušavanja javnog reda i mira.

Naime, 16. kolovoza, na području otoka Suska 21-godišnji Austrijanac je verbalno, a potom i fizički napao državljanina Njemačke udarivši ga pivskom čašom uslijed čega je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Osim toga, policijski službenici u blizini mjesta događaja zatekli su i 19-godišnjeg državljanina Austrije koji je narušavao javni red i mir pod utjecajem alkohola vičući i galameći te je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Po dovršetku kriminalističkih istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok je državljanin Mađarske predan pritvorskom nadzorniku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari