NI KAMIONA NI NOVCA

Crikveničanin (39) putem interneta ‘kupio’ dva kamiona u inozemstvu. Uplatio je 24.300 eura. Može se sada pozdraviti s njima!?

Foto: Hrvoje Skočić, Riportal

Crikvenička policija ,u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, provodi kriminalističko istraživanje o počinjenju kaznenog djela prijevara kojom je oštećen 39-godišnji hrvatski državljanin

“Riječ je o osobi koji je putem internetskog oglasnika u rujnu prošle godine stupio u kontakt s nepoznatom osobom radi kupnje dva kamiona u inozemstvu. U telefonskoj komunikaciji i putem poruka, nakon pregovora i dobivanja ponude 39-godišnjak je izvršio uplatu dogovorenog iznosa od 24.300 eura na račun koji mu je prodavatelj poslao.

Međutim, do danas mu navedeni kamioni nisu dostavljeni, a prodavatelj se više ne javlja na pozive ili poruke, niti je uplaćeni novac vratio.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Ovaj događaj potvrđuje još jednom kako je vrlo riskantno poslovati s nepoznatim osobama putem interneta.

“Stoga građane savjetujemo da budu vrlo oprezni kod kupnje na internetu i pri tome prije uplate prethodno provjere postoje li u stvarnosti tvrtke ,odnosno pravne osobe, koje se oglašavaju na internetu kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela, javljaju iz policije.”, poručili su iz policije

Više savjeta i informacija o internet prijevarama mogu se pronaći u projektu web heroj ULOVIMO LIKA S WEBA KOJI TVOJE € VREBA na mrežnim stranicama MUP-a.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari