PRONAĐENA I U RIJECI

Crikveničanin čistio kuću i pronašao bombu! Evo što policija kaže o ovom slučaju

Idi na originalni članak
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dojavio je policiji pronalazak kasetne bombe tzv. „zvončića“. “Zahvaljujemo savjesnim građanima na dojavama te pozivamo da i dalje u slučajevima pronalaska bilo kakvog minsko-eksplozivnog sredstava ili oružja iste ne diraju već odmah pozovu policiju na broj 192” poručuju iz PU primorsko-goranske

Oglas

Policija u Crikvenici zaprimila je prije par dana dojavu građanina koji je prilikom čišćenja podruma stare kuće pronašao minsko-eksplozivno sredstvo. Riječ je o zrakoplovnom eksplozivnom sredstvu- kasetnoj bombi KB 1, tzv. “zvončiću”, iz bivše JNA, inače vrlo opasnom sredstvu čije pomicanje može izazvati njegovo aktiviranje s tragičnim posljedicama.

Uz navedeno je jučer evidentiran i pronalazak ručne bombe M-52 na gradilištu u Rijeci u Zvonimirovoj ulici. Policijski službenici koji obavljaju poslove protueksplozijske zaštite su obje bombe sigurno preuzeli te će biti zbrinute prema pravilima struke.

“Zahvaljujemo savjesnim građanima na ovim dojavama te i ovom prilikom pozivamo sve ostale da u slučajevima pronalaska bilo kakvog minsko-eksplozivnog sredstava ili oružja iste ne diraju već odmah pozovu policiju na broj 192! Na mjesto pronalaska doći će ovlašteni policijski službenici koji će ta sredstva sigurno preuzeti i pohraniti do uništenja.

Posebno molimo građane koji još eventualno čuvaju neregistrirano oružje ili ovakva i slična minskoeksplozivna sredstva da ih bez ikakvih sankcija dojave za predaju policiji u okviru akcije „Manje oružja, manje tragedija“ kojom je omogućena dragovoljna predaja oružja i drugih minsko-eksplozivnih sredstava bez vremenskog ograničenja.

Podsjećamo i da ta sredstva ne odlažu ili ostavljaju u prirodi, odnosno na odlagalištima otpada, jer time ugrožavaju živote drugih ljudi. Više informacija o predaji oružja te provedbi Akcije mogu se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 8892.”, poručili su iz policije.

Exit mobile version