PRONAĐENA I U RIJECI

Crikveničanin čistio kuću i pronašao bombu! Evo što policija kaže o ovom slučaju

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dojavio je policiji pronalazak kasetne bombe tzv. „zvončića“. “Zahvaljujemo savjesnim građanima na dojavama te pozivamo da i dalje u slučajevima pronalaska bilo kakvog minsko-eksplozivnog sredstava ili oružja iste ne diraju već odmah pozovu policiju na broj 192” poručuju iz PU primorsko-goranske

Policija u Crikvenici zaprimila je prije par dana dojavu građanina koji je prilikom čišćenja podruma stare kuće pronašao minsko-eksplozivno sredstvo. Riječ je o zrakoplovnom eksplozivnom sredstvu- kasetnoj bombi KB 1, tzv. “zvončiću”, iz bivše JNA, inače vrlo opasnom sredstvu čije pomicanje može izazvati njegovo aktiviranje s tragičnim posljedicama.

Uz navedeno je jučer evidentiran i pronalazak ručne bombe M-52 na gradilištu u Rijeci u Zvonimirovoj ulici. Policijski službenici koji obavljaju poslove protueksplozijske zaštite su obje bombe sigurno preuzeli te će biti zbrinute prema pravilima struke.

“Zahvaljujemo savjesnim građanima na ovim dojavama te i ovom prilikom pozivamo sve ostale da u slučajevima pronalaska bilo kakvog minsko-eksplozivnog sredstava ili oružja iste ne diraju već odmah pozovu policiju na broj 192! Na mjesto pronalaska doći će ovlašteni policijski službenici koji će ta sredstva sigurno preuzeti i pohraniti do uništenja.

Posebno molimo građane koji još eventualno čuvaju neregistrirano oružje ili ovakva i slična minskoeksplozivna sredstva da ih bez ikakvih sankcija dojave za predaju policiji u okviru akcije „Manje oružja, manje tragedija“ kojom je omogućena dragovoljna predaja oružja i drugih minsko-eksplozivnih sredstava bez vremenskog ograničenja.

Podsjećamo i da ta sredstva ne odlažu ili ostavljaju u prirodi, odnosno na odlagalištima otpada, jer time ugrožavaju živote drugih ljudi. Više informacija o predaji oružja te provedbi Akcije mogu se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 8892.”, poručili su iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari