NAJVIŠE NEKORIŠTENJA SIGURNOSNOG POJASA

Crikvenička policija u nekoliko sati nadzora prometa evidentirala 80 prekršaja. Među njima i 10 vozača koji su ‘visjeli’ na mobitelu

Ilustracija: Kanal Ri

Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici Policijske postaje Crikvenica proveli su akciju pojačanog nadzora u prometu i to od 11 do 13 sati, kao i od 14 do 17 sati, te pri tome evidentirali 80 prekršaja

Akcija je bila preventivno-represivna i usmjerena na tzv. četiri ubojice u prometu- upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, prekoračenje brzine, nekorištenje obveznog sigurnosnog pojasa te nepravilno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Naime, sukladno statističkim pokazateljima prekršaji „4 ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, pojas i mobitel) najbrojniji su i ujedno najčešći uzročnici prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometnim nesrećama.

U vrijeme akcije od 11 do 13 sati, kao i od 14 do 17 sati, najveći broj prekršaja zabilježen je kod vozača koji nisu koristili sigurnosni pojas u vožnji, njih 33, slijede 13 prekršaja nepropisnog pretjecanja vozila, zatim 10 prekršaja nepravilnog korištenja mobitela u vožnji, ali i osam prekršaja kršenja prometnih znakova.

Uz to je i zatečeno šest vozača motocikala i mopeda koji u vožnji nisu koristili obveznu zaštitnu kacigu, a trojica su vozača i prekoračili propisanu brzinu u naselju.

U akciji su evidentirana i dva prekršaja vozača osobnih vozila koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, dok je jedan vozač osobnog vozila zatečen u vožnji u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom “B” kategorije. Sva su trojica udaljeni iz prometa, a alkoholiziranim vozačima su i privremeno oduzete vozačke dozvole te su sankcionirani kao i ostali prekršitelji u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom trajanja akcije na području nadležnosti Policijske postaje Crikvenica dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom kod Klenovice u kojoj su sudjelovala dva hrvatska državljana s osobnim vozilima.

“Apeliramo i nadalje na sve sudionike u prometu, osobito na vozače, da budu vrlo oprezni i dosljedni u poštivanju prometnih propisa zbog ostvarenja veće razine sigurnosti u prometu, odnosno kako bi se izbjegle mogućnosti izazivanja prometnih nesreća.”, poručuju iz policije.

U cilju povećanja razine sigurnosti cestovnog prometa, policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske nastavljaju intenzivno ovaj vikend, ali i u sljedećim danima, s provođenjem pojačanog nadzora u prometu, posebno na prometnicama turističkih mjesta te na onima s većim brojem sudionika u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari