„CRNI“ REZIME: U prošlotjednim prometnim nesrećama gotovo pola milijuna kuna štete

Proteklog tjedna na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske ukupno se dogodilo 36 prometnih nesreća, izvješćuju iz PU primorsko-goranske. Od toga, jedna je bila teža, a 35 su lakše nesreće

U prometnim nesrećama je jedna osoba teže ozlijeđena, 10 lakše, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 430.500 kuna.

U nesrećama je sudjelovalo dvoje stranih državljana, četiri pješaka i tri alkoholizirana vozača.

U nadzoru prometa alkotestiran je 341 vozač. Kod otprilike svakog desetog, odnosno kod njih 33 utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Od spomenutih alkoholiziranih vozača njih 15 je starosne dobi između 25 i 35 godina, 14 ih je starije od 35 godina, dok ih je 8 u kategoriji između 18 i 25 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je u subotu 27. veljače, 26-godišnjem vozaču teretnog vozila „Volkswagen Transpoter“. Njega je policija zatekla u Krku oko 19.30 sati kako upravlja vozilom pri utjecaju alkohola u organizmu od 2,18 g/kg. Osim toga, provjerom je utvrđeno da nije prijavio boravište na otoku Krku. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju prekršajno je prijavljen u skladu sa Zakonom o sigurnosti cestovnog prometa, a zbog neprijavljivanja boravišta prema Zakonu o prebivalištu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari