CRNI VIKEND: Dijete (7) na Drenovi teško stradalo na pješačkom prijelazu

Foto: Duško Marušić/Pixsell

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 16 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno

U subotu 8. lipnja oko 12.50 sati u Rijeci je teško ozlijeđeno sedmogodišnje dijete. U dijete je udarilo osobno vozilo marke Kia, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 31-godišnja hrvatska državljanka, dok je prelazilo kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu u ulici Drenovski put. Liječnička pomoć mu je pružena u KBC Rijeka gdje su utvrđene zadobivene teške ozljede.

Alkoholizirani vozači

Osim spomenute prometne nesreće, zabilježene su i nesreće koje su izazvali alkoholizirani vozači.

Tako je sinoć oko 19 sati u Bregima kod Matulja 55-godišnji vozač osobnog vozila marke Lada, riječkih registracijskih oznaka, izazvao prometnu nesreću kada je vozilom upravljao s koncentracijom alkohola od 2,50 g/kg.

Jučer je oko 6.40 sati na autocesti Rijeka- Zagreb kod Vrbovskog 29-godišnji vozač osobnog vozila marke Alfa Romeo, karlovačkih registracijskih oznaka, alkoholiziran izazvao prometnu nesreću. Krećući se vozilom pri utjecaju alkohola od 1,46 g/kg nije se kretao sredinom prometne trake te je vozilom udario u zaštitnu ogradu .

U Selcu je istog dana oko 1 sat zaustavljen u prometu 27-godišnji vozač osobnog vozila marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka, koji je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,08 g/kg.

U Rijeci su jučer zbog alkoholiziranosti u vožnji i privedena dva vozača.

Na Pećinama je oko 1 sat zatečen 64-godišnji vozač osobnog vozila marke Lancia, pri utjecaju alkohola od 1,50 g/kg, dok je 55-godišnjak oko 18 sati zaustavljen na riječkoj zaobilaznici gdje je upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen, pulskih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,54 g/kg.

Od Diračja u smjeru Rujevice u suprotnom smjeru

Vozač Volkswagena kretao se auto-cestom iz smjera Diračja u smjeru Rujevice u suprotnom, odnosno, zabranjenom smjeru.

Budući da su obojica pokazivali namjeru nastavljanja vožnje u takvom stanju, privedeni su na postupanje u službene policijske prostorije te kao i ostali počinitelji prekršaja sankcionirani prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U cilju veće sigurnosti u prometu i smanjenja broja nesreća i ozlijeđenih osoba, pozivamo sve sudionike na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari