CRNI VIKEND NA CESTAMA Motociklist koji je stradao na Novoj cesti prošao kroz crveno svjetlo na semaforu

Foto: Facebook T. Bizomec

Na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske proteklog vikenda dogodilo se 36 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teže, a 13 ih je lakše ozlijeđeno

Od teško ozlijeđenih osoba iz PU primorsko-goranske izdvajaju 26-godišnjeg vozača mopeda marke Piaggio, riječkih registracijskih oznaka, stradalog u prometnoj nesreći koja se dogodila 30. rujna oko 22.50 sati na Novoj cesti u Rijeci.

Stradali motociklist kretao se iz smjera Grbci u smjeru Ulice Franje Čandeka te ušao u raskrižje na znak crvenog svjetla na semaforu, kojom prilikom je udario u osobno vozilo marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka.

Osim vozača mopeda teže je ozlijeđeno dvoje pješaka i putnik u osobnom vozilu.

U ovom razdoblju policija je u prometu na cestama zatekla više vozača koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.

Tako je 30. rujna navečer 47-godišnja vozačica osobnog vozila pod utjecajem alkohola od 1,60 g/kg na području Malog Lošinja vozilom izletjela izvan kolnika te udarila u stablo nakon čega je na prednjem dijelu vozilu izbio požar. Za vrijeme postupanja policije vozačica je vrijeđala i omalovažavala policijske službenike te je zadržana u službenim prostorijama policije, a osim za prometne prekršaje prijavljena je i zbog prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Osim spomenute, vozači pod utjecajem alkohola zatečeni su na području Delnica, Matulja, Opatije i Rupe. Riječ je o vozačima osobnih vozila u dobi između 28 i 39 godina, kojima su izmjerene koncentracije alkohola između 0,91 i 0,93 g/kg, dok je vozač zatečen u Opatiji odbio provjeru alkoholiziranosti, a vozilom je upravljao u suprotnom smjeru. Ovaj vozač je zadržan u službenim prostorijama policije.

Na području Crikvenice 1. listopada zaustavljen je 39-godišnji vozač osobnog vozila, koji sa sobom nije imao nikakve isprave, a utvrđeno je kako je vozilom upravljao unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije te da mu je isteklo važenje vozačke dozvole.

Vozači koji su upravljali vozilima prije stjecanja prava na upravljanje određenom kategorijom vozila, zatečeni su na području Malinske i Omišlja.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih zakona kojima su regulirani prekršaji koje su počinili.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari