CRNI VIKEND ZA MOTOCIKLISTE: U Rijeci i širom županije stradalo čak šest vozača motocikla!

Tijekom vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 36 prometnih nesreća, u kojima je šest osobe teže ozlijeđeno, a tri osobe su lakše ozlijeđene

U prometnoj nesreći koja se dogodila 9. lipnja oko 22.25 sati u Puntu na otoku Krku teško je ozlijeđen 25-godišnji vozač motocikla Moto Guzzi, bez registracijskih oznaka. Spomenuti je stradao kada je osobno vozila marke Volkwagen, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnji vozač skretalo u dvorište.

Osim ovog motociklista još su četiri osobe koje su upravljale motociklima ili mopedom teško ozlijeđene. Riječ je o 58-godišnjaku stradalom 8. lipnja u Crikvenici, 26-godišnjaku stradalom 9. lipnja na području Brseča i mladiću koji je istog dana na području Hreljina upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje i bez zaštitne kacige, dok je jučer u Krku teško ozlijeđen 24-godišnji vozač mopeda, kojem je vozačica osobnog vozila oduzela prednost prolaska.

Jučer je vozač osobnog vozila marke Mazda, riječkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,04 g/kg sudjelovao u prometnoj nesreći u Zvonimirovoj ulici u Rijeci, u kojoj je lakše ozlijeđen 34-godišnji vozač motocikla.

Foto: Facebook/PZRIO

Svi vozači zatečeni u počinjenju prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih propisa kojima su regulirani utvrđeni prekršaji.

Budući da je tijekom ovog razdoblja ozlijeđeno nekoliko vozača motocikala i mopeda ponovo apeliramo na vozače ove vrsta vozila, kao i na sve druge vozače da obrate veću pozornost te se dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa. Više korisnih savjeta za sigurnije sudjelovanje u prometu moguće je pronaći ovdje .

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari