NESTAO KOD NOVE GRADIŠKE

Video | Danas su našli nekoliko komada odjeće, ali samo jakna je bila Darkova. Ne odustaju od potrage

Dio potrage fokusirali su na tok Šumetlice prema Savi, pretražili su ga. Ronioci su u pripravnosti, ali ne mogu sudjelovati u potrazi, voda je premutna

Četvrti je dan potrage za 35-godišnjim Darkom Betlahom kod Nove Gradiške. Danas su pronašli njegovu jaknu. Da je njegova, potvrdila je i obitelj, a nađena je osam kilometara od mjesta nestanka uz rijeku Šumetlicu.

U potrazi je danas bilo 60-ero ljudi uz vodeni tok rijeke sve do ušća u Savu, a i dalje se pretražuje šire područje oko kuće i mjesta Cernik gdje je posljednji put viđen.

Uz spasilačke službe, u potrazi sudjeluju i dva potražna psa, bespilotne letjelice, a na Savi su i dva HGSS-ova plovila. Vlasnik tvrtke u kojoj Darko radi, dopustio je svim zaposlenicima koji to žele da se priključe potrazi za nestalim kolegom.

Danas je nađeno više odjevnih predmeta, ali samo za jaknu se utvrdilo da je pripadala Darku. Potragu na terenu koordinira HGSS, a uživo se večeras javila s terena naša reporterka Ana Mlinarić koja je razgovarala s Danijelom Plehom, članom HGSS-ove Stanice Slavonski Brod.

“Širenjem potrage pronašli smo jaknu, dio potrage fokusirali smo na tok Šumetlice prema Savi, cijeli taj tok smo pretražili ali ćemo ga i dalje pretraživati, kao i sve ostale riječne tokove”, rekao je Pleh.

Danas poslijepodne bio je veliki pljusak, riječni tokovi nabujali su i za spasioce nije dovoljno sigurno da uđu direktno u rijeku i korito.

“U četiri dana uspjeli smo pretražiti cijeli tok sve do Save i činit ćemo to i opet”, rekao je Pleh. Dodao je da se u potragu nisu uključili ronioci zato što je rječica mutna, ali su u pripravnosti ako će trebati intervencija.

Pleh je u ime obitelji prenio zahvale svima koji sudjeluju u traganju, od HGSS-a, lovačkih i dobrovoljnih vatrogasnih društava, preko prijatelja i rodbine, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari