UŽAS U SPLITU

Danima živio u stanu s mrtvom suprugom! Zgradom se širio nesnosan smrad…

Pixsell

Bračni par je bio dobrostojeći, bez djece, a bliža rodbina i kućepazitelj su ih redovito kontaktirali

Policija je prije nekolikoo dana u stanu u Dubrovačkoj ulici u Splitu zatekla mrtvo tijelo 91-godišnjakinje. Starica je već danima bila mrtva, a njezin suprug zatečen je u teškom stanju, te je odmah nakon dolaska policije prevezen u splitski KBC.

O cijelom slučaju obaviješteno je i Županijsko državno odvjetništvo. Prema prvim informacijama, u ovom slučaju nema elemenata kaznenog djela, no u javnosti se povela priča kako je moguće da je u stambenoj zgradi s 20 stanova dvoje staraca bilo prepušteno sudbini, piše Slobodna Dalmacija.

Bračni par je bio dobrostojeći, bez djece, a bliža rodbina i kućepazitelj su ih redovito kontaktirali, kao i susjeda, no oni su odbijali svaku pomoć.

‘Bili su jako tvrdoglavi’

”Dobro sam poznavao oboje supružnika, naših susjeda i često ih posjećivao, baš kao i njihov nećak. Iako u poznim godinama, oboje su bili vrlo pokretni, išli su u trgovinu, na misu, brinuli su se sami o sebi te odbijali svaku pomoć sa strane. Njihov nećak me nekoliko puta kontaktirao tražeći savjet što da radi s njima jer su odbijali smještaj u starački dom, usluge dostave hrane i slično. Oboje su bili jako tvrdoglavi ”, kaže Srđan Treursić, predstavnik stanara. Demantira napise u medijima da je starica ležala mrtva dugo u stanu, dok je njezin nemoćan suprug bio kraj nje.

”Tjedan prije njezine smrti, žena je bila u bolnici tri dana, jer je bila ozbiljno bolesna. Vratili su je kući, liječnica ju je redovito zvala, a prethodno i dolazila u kućne posjete. Kako se par dana nitko nije javljao na telefon, liječnica je to prijavila policiji.

Njihova rodbina je uključena u cijelu situaciju, tako da nije točno da su ti ljudi bili prepušteni sami sebi. Oboje su bili dosta tvrdoglavi i povučeni u svoj svijet, a mogu samo pretpostaviti da je starac bio shrvan kada mu je umrla supruga, te je svoj život prepustio slučaju. Srećom, živ je”, kaže Treursić.

Susjedi su alarmirali policiju, kada su vidjeli da se dvoje staraca, koje već danima nisu vidjeli, ne javlja na pozive i zvonjenje. Da nešto nije kako treba, ukazivao je i nesnosan smrad koji se širio zgradom.

Pozvana je policija i nakon što su izišli na teren, pozvali su vatrogasce, koji su provalili u stan i zatekli tužan prizor – mrtvu staricu na podu, dok je pored nje u teškom stanju ležao njezin suprug.

Tijelo preminule žene odvezeno je na patologiju splitske bolnice, gdje je obavljena obdukcija, a starac je primljen na Kliniku za infektologiju (zarazno) KBC-a Split. Na starici su uočene uznapredovale truležne promjene, što znači da je bila mrtva najmanje dva do tri dana. Obdukcija je pokazala da nije riječ o nasilnoj smrti, piše Slobodna Dalmacija.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari