Daruvarac priznao krivnju! Oglasila se pretučena djevojka: ‘Ima Boga’

Okrivljenik je priznao krivnju za premlaćivanje djevojke

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Veliki obrat na početku nastavka suđenja Darku Kovačeviću Daruvarcu. Okrivljenik je priznao krivnju za premlaćivanje djevojke.

Ovaj je put na sud došao taksijem i u društvu novog odvjetnika samo par minuta nakon što su u zgradu Općinskog suda ušle njegova bivša djevojka koju je brutalno pretukao prije sedam mjeseci i njezina majka.

Novi koncept obrane

Darko Daruvarac s novim odvjetnikom ima i novi koncept obrane. “Iznio je obranu, ono što je drugačije u odnosu na ranije je da se izjasnio da je kriv”, kazao je Milan Petričić, odvjetnik pretučene djevojke.

Raniji iskaz 18-godišnjakinje – koja se još uvijek oporavlja od ozlijeda zadobivenih u kafiću kada je 13 godina stariji dečko cipelario i lupao joj glavom o umivaonik – samo je pročitan, ona nije ponovno svjedočila, a procesu nisu svjedočili ni mediji jer je tužitelj tražio da se isključi javnost.

“Radi zaštite osobnog i obiteljskog života oštećene, s obzirom da ista ima 18 godina i s obzirom da svjedoci koji će biti ispitani tijekom postupka mogu svjedočit o njenom osobnom životu”, kazala je sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović.

To je zasmetalo novom Daruvarčevom odvjetniku, donedavnom zadarskom sucu, koji je u podnesku prije dva tjedna obavijestio sve strane u procesu da obrana neće tražiti nova svjedočenja, samo čitanje ranijih iskaza.

“Potpuno je po obrani neosnovan, neutemeljen i krajnje deplasiran navod zastupnika optužbe da se isključi javnost u predmetnom kaznenom postupku jer će ‘obrana okrivljenika biti usmjerena prema osobi oštećene žrtve'”, rekao je Boris Radman, odvjetnik Darka Kovačevića.

Svjedočilo osam svjedoka

Iza zatvorenih vrata svjedočilo je osam svjedoka. “Danas je sud ponovio postupak, prošao je sve svjedoke, bilo ispitivanjem, bilo čitanjem iskaza, saslušao je vještake”, kazao je Milan Petričić, odvjetnik pretučene djevojke.

Novi svjedoci nisu predlagani, a novi dokazi samo u pisanom obliku. Sa suda je bez riječi otišla oštećena djevojka i njezina majka, ali i Darko Kovačević koji na slobodi izgleda puno manje nervozan. Suđenje ekspresno privedeno kraju nastavlja se sutra.

Pretučena djevojka na Instagramu: “Hvala Bogu”

Sutra se očekuje iznošenje dodatnih dokaza u pisanom obliku, ako ih sutkinja odobri i još samo iznošenje završnih riječi. Sutra bi proces mogao biti praktički gotov, a mogla bi biti i iznesena presuda, kazala je u RTL-u Danas novinarka Nikolina Radić.

Za prijetnju je maksimalna kazna tri godine, a pet godina za nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Tužiteljstvo je tražilo kaznu od 5,5 godina. Ukoliko bude proglašen krivim i dobije kaznu veću od pet godina onda odmah ide u pritvor i prije pravomoćnosti presude.

Pretučena djevojka je danas nakon izlaska sa suda preko Instagram profila zahvalila svima koji su joj davali potporu. Napisala je: ‘Sutra je presuda. Previše poruka imam o tome. Pa eto, da ne pišem posebno. Hvala ti Bože. Ima Boga. Hvala svima na podršci”
Nikolina Radić, Vijesti.hr
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari