DERBI RELATIVNO MIRAN Policija privela 28-godišnjaka koji je tijekom utakmice vrijeđao i omalovažavao policijske službenike

Foto: Ilustracija

Jučer je na nogometnom stadionu na Rujevici u Rijeci odigrana nogometna utakmica 14. kola I. HNL između HNK „Rijeka“ iz Rijeke i GNK „Dinamo“ iz Zagreba.

Utakmici je, prema izvješću Policijske uprave primorsko-goranske, prisustvovalo oko 5.000 gledatelja, od kojih pedesetak navijača gostujuće momčadi.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice preventivno je privedeno osam navijača gostujuće momčadi, između kojih je 19-godišnjak koji nije postupio prema važećoj zaštitnoj mjeri zabrane posjećivanja sportskih natjecanja te se nije na vrijeme javio u nadležnu policijsku postaju.

U ovom prekršaju zatečen je i 18-godišnji navijač domaće momčadi protiv kojeg je sukladno Zakonu o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima podnijet optužni prijedlog.

Što se tiče navijača domaće momčadi, priveden je 28-godišnjak koji je tijekom odigravanja utakmice vrijeđao i omalovažavao policijske službenike zbog čega je protiv njega podnijet optužni prijedlog temeljem Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Narušavanje javnog reda i mira zabilježeno je i prije početka utakmice kada su fizički napadnute dvije muške osobe, a traganje za počiniteljima je u tijeku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari