DETALJI TRAGEDIJE: Preminuo mladić (21), hitna u Zaprešiću stigla bez liječnika i defibriltora!?

Mladić M. R. (21) iz Zaprešića umro je nakon što mu je pozlilo, a Hitna je stigla bez doktora i defibrilatora

Do nesreće je došlo jučer oko 19 sati u ulici Stanka Vraza u Zaprešiću, a jedan od svjedoka koji mu je među prvima pristigao u pomoć, na društvenim mrežama opisao je što se dogodilo. Kaže da je mladiću pozlilo na ulici. On mu je, zajedno s još dvoje ljudi koje je naišlo, krenuo pomagati jer se mladić gušio.

“Što da kažem? Dijete mi je umrlo na rukama jer doktora nije bilo. Koliko onda vrijedi njegov život? Samo to vas pitam”, rekao je muškarac koji je pokušao spasiti život mladiću iz Zaprešića.

“Dečko je bio predobar. S mojim sinom je stalno slagao neke igrice na kompjuteru. Susjedima je pomagao. Ovo je tragedija”, ispričao je muškarac.

Mladić je šetao poslijepodne susjedova psa. Samo se odjednom srušio i poplavio. Do njega je dotrčao muškarac koji 18-godišnjaka poznaje čitav život jer je s njegovim sinom išao u školu. Pokušavao mu je pomoći i držao mu jezik da se ne uguši.

“Uhvatio sam ga za ruku i osjetio kako mu puls polako slabi. Uz mene je bila još jedna prolaznica koja je po struci medicinska sestra. Pokušavali smo mu pomoći dok smo čekali Hitnu medicinsku pomoć”, ispričao je muškarac za 24 sata.

Držao mu je jezik pod prstima da se ne bi ugušio, a prstima mu je opipavao puls koji je iz minute u minutu bio sve slabiji. Kada je stiglo vozilo Hitne pomoći, u njemu nije bio doktora. Nije bilo ni defibrilatora. Nakon nekog vremena stiglo je i drugo vozilo Hitne pomoći iz Jastrebarskog. I oni su krenuli u reanimaciju, ali nažalost, prekasno za mladića.

Hrvoje Ljaljak koji je također bio na mjestu nesreće dodao je da kad su tehničar i medicinska sestra Hitne pomoći stigli i vidjeli stanje u kojem se mladić nalazi, u panici su rekli “Pa niste nam javili da je u ovakvom stanju!”.

Od centrale u Zaprešiću do mjesta nesreće trebalo im je oko 15 minuta, iako se nalaze na udaljenosti od 600 metara. Dodao je i kako su došli potpuno nepripremljeni, bez defibrilatora, a od opreme su imali samo četiri flastera i sprej Bivacin.

Mladićeva rođakinja rekla je za Jutarnji list kako je u potpunom šoku, a nekoliko sati nakon što se dogodila nesreća, obitelj još uvijek nije znala sve detalje.

“Mama je u šoku, teta plače. One su još uvijek s njime jer on leži tamo dok traje očevid i dok je sudska medicina na terenu. Ne vjerujem da se ovo dogodilo. Da samo jedan doktor postoji u Zaprešiću koji mu je mogao pomoći, a nije ga bilo kad je trebalo, kako je to moguće?” pita se rođakinja i nastavlja:

“Imao je astmu, ali je uvijek znao što treba napraviti u trenutku kad mu pozli. Očito mu je bilo vrlo loše kad su morali zvati Hitnu”.
Vijesti.hr
Damir Spehar/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari