NEMA ZAŠTITIE

Detalji užasa u kojem je nastradalo dijete: Lift je obnovljen prošle godine, ali mu se tijekom vožnje mogu otvoriti vrata

ILUSTRACIJA/Goran Jakuš/PIXSELL

Svi su susjedi protreseni i još uvijek ne mogu vjerovati da se ovako nešto dogodilo u njihovoj zgradi

Susjedi koji žive u stambenoj zgradi u kojoj je lift prignječio šestogodišnjeg dječačića ispričali su za 24sata da taj isti lift skriva potencijalnu opasnot, ali da se ovakvoj nesreći nisu nadali.

Nema zaštite

Podsjetimo, lift u zgradi u zagrebačkoj ulici Frana Bulića prignječio je dijete u predjelu trupa, a brzom reakcijom oca i susjeda te vatrogasaca dijete je prevezeno u bolnicu, a iz bolnice su javili da je dječak stabilno i da se oporavlja.

Kako piše 24sata, očevici kažu da se vrisak djeteta čuo i izvan zgrade. Spasioci su bili potreseni, ali su uspjeli ostati prisebni te su vrlo brzo pomogli djetetu.

Susjedi govore da se obitelj dječaka tek nedavno doselila u zgradu. Dodaju i da je skoro pa kobni lift star koliko i zgrada, ali da je prošle godine renoviran, ali ne baš uspješno.

“Dok se voziš liftom možeš otvoriti vrata. Mi stariji o tome ne razmišljamo, znamo kako funkcionira, ali istina je da između katova možete otvoriti vrata, nema zaštite. Nikako nije prikladno za djecu”, potvrdio je jedan susjed.

Nesreće s liftovima nisu rijetkost

Jedan susjed opisao je užasnu situaciju.

“Sin i otac spremali su se u šetnju, tata je obuvao cipele, a dječak je ušao u lift. Šestogodišnjak se vjerojatno uspaničio kada je lift krenuo pa se pokušao uhvatiti za šipke ili otvoriti vrata. Lift je stao kada je osjetio otpor”, ispričao je susjed.

Svi su susjedi protreseni i još uvijek ne mogu vjerovati da se ovako nešto dogodilo u njihovoj zgradi.

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić kaže kako nesreće s liftovima i nisu baš rijetke.

“Obično ljudima ostane prikliještena ruka ili noga i to se uglavnom događa u liftovima koja nemaju sigurnosna vrata. No vatrogasci u Zagrebu su opremljeni za takve intervencije kako bi mogli brzo reagirati i pomoći ljudima”, kazao je Kalinić.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari