LAŽNO SE PREDSTAVIO

DEVET POTRAGA, A ON ŠETAO RIJEKOM!? Riječka policija pronašla odbjeglog mladića (20), pokušao pobjeći i njima!

Ilustracija: Mateo Levak/Riportal

Utvrđeno je da je riječ o 20-godišnjem hrvatskom državljaninu za kojim je raspisano devet potraga

Jučer, 9. studenoga prilikom obilaska terena u užem središtu Rijeke policijski službenici Interventne jedinice policije Rijeka zatekli su dvije muške osobe koje su izjavile da nemaju osobnih isprava, a za koje su posumnjali da su se lažno predstavili.

Prilikom privođenja zatečenih osoba u službene prostorije policije, a radi utvrđivanja njihova identiteta, jedan od njih je odgurnuo policijskog službenika te počeo bježati. Ubrzo je uhvaćen te zajedno s drugom zatečenom osobom priveden u I. policijsku postaju Rijeka.

U nastavku postupanjem policije nad osobom koja je pokušala pobjeći, kod njega je pronađena osobna iskaznica te je utvrđeno da se lažno predstavio. Utvrđeno je da je riječ o 20-godišnjem hrvatskom državljaninu za kojim je raspisano devet potraga, od kojih jedna radi dovođenja u zatvor u Zagrebu.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 20-godišnjak je istog dana predan u zagrebački zatvor.

Također, utvrđeno je da je s ovim 20-godišnjakom, zatečen 24-godišnji hrvatski državljanin, a kojem je  utvrđeno počinjenje prekršaja iz iz domene Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o prebivalištu.

Video dana: