UKLJUČILI I INTERPOL

Deveti dan potrage za Matejem: Obavijestili i susjedne zemlje kroz koje prolazi Dunav

Photo: M.M./ATAImages/PIXSELL

Privremeno prestali pretraživati rijeke zbog lošeg vremena, no nastavilo se prepucavanje Srbije i Hrvatske. Oglasio se srbijanski MUP…

Potraga za 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem, nestalim u Beogradu prije tjedan dana, ušla je u deveti dan.

U istragu je sada uključen Interpol, piše Blic. O nestanku hrvatskog državljanina, za kog sumnjaju da se utopio, obaviještene su i susjedne države kroz koje prolazi Dunav. Srpska policija, osim u Beogradu, pretraživala je rijeku Dunav i nizvodno, sve do Smedereva.

Potragu su u petak iza 16:30 privremeno prekinuli, a sljedećih nekoliko dana zbog najavljenog lošijeg vremena, odnosno kiše i snijega, privremena obustava mogla bi dulje potrajati. Posebice s obzirom na to da rastu vodostaji Save i Dunava.

Srpsko Ministarstvo unutarnjih poslova i hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova prepucavaju se oko jučerašnje izjave Plenkovića.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković jučer je kratko komentirao slučaj nestalog Mateja.

“Ovog trenutka ne mogu komentirati tuđe izjave. Nije bitno što je rekao Vulin. Meni je važno da doznamo što se dogodilo”, kazao je Plenković.

Plenkoviću su na ovaj komentar oštro odgovorili iz MUP-a Srbije, optuživši ga da nema poštovanja prema njihovom radu. Na stranicama MUP-a Srbije objavljeno je novo priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

“Povodom izraza žaljenja hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova zbog ‘deplasirane i neprimjerene reakcije MUP-a Srbije’ na izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, MUP Republike Srbije je veoma zadovoljan što je javnost u Hrvatskoj prepoznala rad i posvećenost pripadnika MUP-a na rasvjetljavanju slučaja nestanka Mateja Periša. Upravo nas je zato i iznenadila neprimjerena i ničim izazvana reakcija gospodina Plenkovića”, stoji u priopćenju MUP-a Srbije.

“Nepotrebno i podcjenjivačko spominjanje ministra unutarnjih poslova Aleksandra Vulina u izjavi gospodina Plenkovića sigurno nije pomoglo istrazi niti je donijelo bilo što dobro. Svi pripadnici MUP-a, od ministra do operativaca u Policijskoj upravi za grad Beograd, daju sve od sebe da se nestanak riješi i zato zaista nema ni razloga ni opravdanja za uvođenje osobnih animoziteta i političkih sukoba u slučaj nestanka”, stoji u priopćenju. Nadamo se da je ovim rasprava završena, a MUP neće prestati tragati za istinom, ma koliko napora bilo potrebno”, stoji u priopćenju MUP-a Srbije, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari