GLAVA U TORBI

Video |DIVLJACI NA CESTI: Snimka mladića koji su vozili čak 213 km/h zgrozila javnost, policija ih našla preko Instagrama

Idi na originalni članak
Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Po analizama nesreća, većinu su ih prouzročili mladi vozači do 24 godine, pri čemu je glavni uzrok neprimjerena brzina

Više u VIDEOPRILOGU:

Oglas

Iako je broj prometnih nesreća, poginulih i ozlijeđenih u padu u prva četiri mjeseca u odnosu na prošlu godinu, čemu su pridonijele i antikoronavirusne epidemiološke mjere, nekoliko izoliranih slučajeva ipak iznenađuje javnost. Posljednji stiže iz Krapinsko-zagorske županije.

Jedan 186, drugi čak 213 kilometara na sat. Snimka jurnjave dvojice mladića koji su po Krapini i okolici divljali tri puta brže od dozvoljenog, nevjerojatna je. Snimkom su se hvalili i na Instagramu nakon čega ih je policija pronašla i kaznila, jednog s 5300 kuna i zabranom vožnje na mjesec dana, dok je drugi dobio 10.300 kuna i zabranu vožnje na 3 mjeseca, javlja RTL.

Ne shvaćaju svoja ograničenja

Sudskog vještaka za promet, Gorana Husineca, ovo ne iznenađuje. “Mladi ne shvaćaju svoja ograničenja, ne shvaćaju da su mladi i da nemaju iskustva. Nažalost ni oni stariji koji im omogućuju te automobile ne shvaćaju da ti momci nisu dorasli takvim automobilima.”

Slični prizori nedavno su snimljeni i po Zagrebu, kada se divljalo po zagrebačkoj aveniji. Prije tjedan dana zbog prevelike brzine 20-godišnji vozač izletio je s ceste i sletio u more u Zadru prilikom čega su poginuli i vozač i putnik.

“Svi detalji su na državnom odvjetništvu, ali apeliramo na vozače da prilagode brzinu vožnje, da ne koriste mobitel prilikom vožnje te da ne konzumiraju alkohol dok su u vožnji”, izjavila je Ivana Grbin iz PU zadarske.

Smanjen broj nesreća

Po podacima MUP-a u prva četiri mjeseca ove godine smanjen je broj prometnih nesreća, poginulih i ozlijeđenih u odnosu na isto razdoblje lani. Točnije evidentirano je 6941 nesreća pri čemu je poginulo 68 osoba.

“Statistički mi idemo na bolje, statistika je dobra, ali moramo znati da smo imali koronu, da su se jednostavno ljudi daleko manje vozili, tako da statistika baš i nije kao što je očekivano”, pojasnio je Husinec.

Po analizama nesreća, većinu su ih prouzročili mladi vozači do 24 godine. Glavni uzrok bila je brzina. I to znatno veća od dopuštene, upravo zato policija posebno apelira na roditelje da pripaze kakve automobile daju svojoj djeci.

Net.hr

Exit mobile version