NA OTOKU KRKU

Dječak teško ozlijeđen na Krku, 41-godišnjak ga vozio na električnom romobilu. A onda se dogodilo najgore

Foto: Dino Stanin/PIXSELL/

Dječaku je pružena liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teške tjelesne ozljede, izvijestila je policija.

U utorak, 24. lipnja u poslijepodnevnim na području Baške na otoku Krku dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđeno dijete.

Naime, 41-godišnji hrvatski državljanin upravljao je električnim romobilom, dok je dijete bilo putnik na navedenom prijevoznom sredstvu. Neposredno prije dolaska na obilježeni pješački prijelaz, 41-godišnjak je zbog nailaska pješaka naglo zakočio te je u tom trenutku dijete palo na kolnik.

Djetetu je pružena liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teške tjelesne ozljede.

Vozač i putnik na električnom romobilu prilikom vožnje nisu koristili zaštitne kacige.

Budući da su električni romobili, kao i ostala prijevozna sredstva, sve prisutniji u prometu, korisnike ovih vozila podsjećaju i upozoravaju na obvezu pridržavanja svih zakonskih odredbi kojima je regulirano njihovo sigurno sudjelovanje u prometu kako bi se smanjio broj stradavanja.

  • Posebno izdvajaju:
  • svi vozači osobnih prijevoznih sredstava dužni su nositi zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje
  • ​kretati se mogu biciklističkim stazama i nogostupom, a ukoliko ne postoje mogu se koristiti na dionicama županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta na kojima je brzina ograničena na 50 km ili manje i gdje je to dopušteno postavljenim prometnim znakom, i to krećući se što bliže desnom rubu kolnika
  • ne smiju upravljati vozilom koristeći slušalice na ili u oba uha, čime se umanjuje mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom
  • ne smije se voziti više od jedne osobe
  • u noći ili u vrijeme smanjene vidljivosti trebaju koristiti reflektirajući prsluk, reflektirajuću odjeću ili drugu reflektirajuću oznaku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari