TRAUMATIČNO SUĐENJE

Dječak ubojica na sudu svjedoči protiv svojih roditelja. Na fotografijama se ogleda stanje u kojem se roditelji nalaze

Idi na originalni članak
Photo: Borna jaksic/PIXSELL

Maloljetni ubojica bi se također trebao naći ‘oči u oči’ s roditeljima djece i obitelji zaštitara koje je ubio u osnovnoj školi

Oglas

Dječak ubojica iz Srbije, koji je u svibnju prošle godine u beogradskoj školi ubio devetero učenika i zaštitara, u utorak bi po prvi put trebao izaći iz bolnice i svjedočiti u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja.

Kako javlja Kurir.rs,  postoje dvije mogućnosti. Prva je da će, kao i svi ostali svjedoci, stajati za sudskom govornicom. U obzir dolazi i scenarij u kojem će dječak ubojica svjedočiti iz “kućice” za svjedoke-suradnike i posebno osjetljive svjedoke. Ta prostorija je zatamnjenim staklom odvojena od ostatka sudnice.

Sve se snima

“Ako odluka bude da maloljetni ubojica ne svjedoči za govornicom, svejedno će biti u sudnici, ali u posebno odvojenoj ‘kućici’. Kroz tamno staklo moći će vidjeti sve prisutne, dok ga oni neće moći gledati izravno nego na ekranima u sudnici. U toj prostoriji postoji kamera koja snima osobu koja sjedi u ‘kućici’ i preko slika se prenosi izravno na ekran”, objasnio je Kurirov izvor.

Photo: Borna jaksic/PIXSELL

Dodaje da bi u sudnici trebao biti i psiholog, koji će u pratnji dječaka ubojice doći iz psihijatrijske klinike u koju je smješten od nezapamćenog zločina. “Sigurno je da početak suđenja neće čekati u hodniku ispred sudnice”, dodaje Kurirov sugovornik.

Podsjetimo, dječak ubojica u vrijeme zločina imao je 13 godina. Zato nije kazneno odgovoran. Saslušan je kao svjedok u istrazi koja se prvo vodila protiv njegovog oca, no kasnije je optužen i dječakova majka. Oca se tereti za teško djelo protiv opće sigurnosti, odnosno da je dijete vodio u streljanu, učio ga pucati te da nije pravilno osigurao oružje za koje je imao dozvolu. Majka je, optužnicom Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu, optužena za nezakonito držanje oružja jer je njezin DNK pronađen na jednoj čahuri u učionici u kojoj se dogodio masakr.

Photo: Borna jaksic/PIXSELL

Maloljetni ubojica bi se tako po prvi trebao naći ‘oči u oči’ s roditeljima djece i obitelji zaštitara koje je ubio u osnovnoj školi. “Svi sudionici postupka, sudsko vijeće, odvjetnici, zastupnici oštećenih obitelji i sami oštećenici moći ćemo postavljati pitanja. Kao svjedok, on na njih mora odgovoriti”, objašnjava Kurirov sugovornik, piše Danas.hr.

Exit mobile version