U DARUVARU

Djelatnica koja je preživjela masakr: “Sakrili smo se pod krevet, skakali kroz prozor”

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Petero ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru. Muškarac je ušao u Dom za starije i nemoćne osobe i počeo pucati. Petero osoba je na mjestu smrtno stradalo, više osoba je ozlijeđeno. Naknadno je u bolnici preminula još jedna osoba. Ubojica je nakon napada pobjegao, ali ga je policija ubrzo uhvatila, piše Index.

U policijskoj upravi navode da su oko 10:10 zaprimili dojavu kako je muška osoba uporabom vatrenog oružja usmrtila i ranila više osoba u domu za starije i nemoćne osobe. Dodaju i da je na mjestu događaja u tijeku očevid kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru.

Djelatnica: Sakrili smo ispod kreveta, šef je pobjegao kroz prozor

Ubojica je 51-godišnji Krešimir Pahoki iz Donjeg Daruvara. Njegova majka je bila štićenica u domu.

Pahoki je umirovljeni vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti koja se dodjeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu. Nakon ubilačkog pohoda pištoljem pobjegao je, ali ga je policija uhitila u blizini jednog kafića. Ubio je majku, štićenike i zaposlenike doma.

Djelatnica koja je u trenutku pokolja bila u domu ispričala je što se dogodilo.

“Mi smo bježali. Sakrili smo ispod kreveta, šef je pobjegao kroz prozor, vlasnica je samo vikala bježite, djeco. Pobjegli smo u knjižaru. Samo želim svojoj djeci kući. Nisam vidjela nikog tko je stradao”, kazala je potresena djelatnica, piše Index.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari