PUKLI JOJ LIGAMENTI

Djelatnica trgovine pala s ljestava, sad joj moraju isplatiti skoro 10 tisuća eura

Foto: Unsplash

Ozlijeđena žena svjedočila je na sudu kako se morala popeti na visoke ljestve, a kolegica joj je dodavala kutije, no kad je htjela robu staviti na lagericu, kutije su je prevagnule i pala je na leđa

Ovog petka Sud je jednoj zaposlenici trgovine nepravomoćno dosudio odštetu od 8400 eura i 1500 eura troškova postupka.

Naime, žena je pala s ljestvi dok je kutije pokušavala staviti na najviši dio polica.

U presudi se navodi kako je žena potkraj svibnja “pretrpjela ozljedu na radu kad je kao zaposlenica pala s ljestava na pod dok je u skladištu trgovine slagala kutije na policu.” No, u poslovnici navode da je radnica sama kriva za pad, piše Danica.hr.

“Radnica je slažući kutije na police izgubila ravnotežu na ljestvama, što se zbilo propuštanjem ulaganja dužne pažnje u obavljanju radnih zadataka, pa je kao uzrok ozljede navedena viša sila”, kaže poslodavac.

Ozlijeđena žena svjedočila je na sudu kako se morala popeti na visoke ljestve, a kolegica joj je dodavala kutije, no kad je htjela robu staviti na lagericu, kutije su je prevagnule i pala je na leđa.

Potvrdila je da su se u skladištu služili limenim ljestvama u klimavom stanju, visine oko metar i pol. Po nalogu šefice slagala je robu na zadnju razinu police, iako joj je poznato da je to zabranjeno, a pala je upravo u trenutku kad je stavljala kutije na zadnju policu.

Nakon pada je hospitalizirana, bila je na bolovanju godinu i pol, noga joj je bila fiksirana u ortozi, bila je onemogućena u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova. Uslijed ozljede pukli su joj ligamenti te je podvrgnuta operativnom zahvatu, a cijelo ljeto je imala ortozu i štake te je išla na fizikalne terapije.

Medicinski vještak naveo je da je “pacijentica zadobila nestabilnost lijevog koljena zbog puknuća prednjeg ukriženog ligamenta koljena, uslijed čega je operirana, čime se popravila stabilnost lijevog koljena, ali ne u cijelosti”. Također joj se razvilo smanjenje pokretljivosti desnog gležnja.

Sutkinja je stoga ovom poslodavcu, inače iz Donjeg Stupnika, naložila da bivšoj radnici isplati oko 10.000 eura odštete i troškova. Presuda je nepravomoćna, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari