Djelatnik tvrtke s Viškova sklapao lažne ugovore o kreditiranju. Oštetio 20 klijenata!

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Služba za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave Primorsko-goranske provela je istragu nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom te je utvrđeno počinjenje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

Sumnjiči se kako je kao odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem u Viškovu, a s ciljem da ostvari protupravnu imovinsku korist, tijekom 2018. godine objavio lažni oglas o kreditiranju građana čime je doveo u zabludu i materijalno oštetio 20 hrvatskih državljana.

Potpisujući s navedenim osobama lažni ugovor o kreditiranju, uzeo im je novac za obradu tzv. kredita, a koji nikada nije ostvaren. Ukupna materijalna šteta iznosi 34 tisuća kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju, policija je protiv osumnjičenog 30-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu mjerodavnom Državnom odvjetništvu. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari