Djelatnik tvrtke s Viškova sklapao lažne ugovore o kreditiranju. Oštetio 20 klijenata!

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Služba za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave Primorsko-goranske provela je istragu nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom te je utvrđeno počinjenje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

Sumnjiči se kako je kao odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem u Viškovu, a s ciljem da ostvari protupravnu imovinsku korist, tijekom 2018. godine objavio lažni oglas o kreditiranju građana čime je doveo u zabludu i materijalno oštetio 20 hrvatskih državljana.

Potpisujući s navedenim osobama lažni ugovor o kreditiranju, uzeo im je novac za obradu tzv. kredita, a koji nikada nije ostvaren. Ukupna materijalna šteta iznosi 34 tisuća kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju, policija je protiv osumnjičenog 30-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu mjerodavnom Državnom odvjetništvu. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari