DOLIJALI BUGARI! Dvojica muškaraca privedena zbog napada na bankomate

Foto: Ilustracija/Pixell

Prema dosad utvrđenome spomenuta dvojica bugarskih državljana sumnjiče se za 14 kaznenih djela računalne prijevare i 14 kaznenih djela teške krađe

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima I. i II. policijske postaje Rijeka te policijskim službenicima Policijskih uprava međimurske, zagrebačke, zadarske i varaždinske provode kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Bugarske u dobi od 30 i 32 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta.

Policija ih sumnjiči da su u vremenu od 28. listopada do 20. studenoga ove godine na području većine od spomenutih policijskih uprava, korištenjem bankovnih i raznih kartica nekoliko trgovačkih lanaca napali bankomate više novčarskih ustanova. Na ovaj način oštetili su novčarske ustanove i ostvarili znatnu protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 100.000 kuna.

U sklopu dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga vozila koje su koristili te je pronađeno i oduzeto više od 12. 000 eura, predmeti korišteni za počinjenje kaznenih djela (alat, bankovne i druge kartice i sl.).

Prema dosad utvrđenome spomenuta dvojica bugarskih državljana sumnjiče se za 14 kaznenih djela računalne prijevare i 14 kaznenih djela teške krađe.

Obojica će tijekom dana biti predana pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari