PAKIRALI HEROIN ZA PRODAJU

Dolijao dvojac koji je u Rijeci dilao hereoin ali i iznuđivao novac!

Ilustracija: Mateo Levak/Riportal

Uz kazneno djelo iznude u pokušaju, policija dvojac sumnjiči i za kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te omogućavanje trošenja droge

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka, u suradnji s nadležnim službama Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske i Specijalnom jedinicom policije Rijeka, proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana, starosti 38 i 44 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela.

Spomenuti se sumnjiče da su tijekom 13. listopada u Rijeci, s ciljem ostvarenja protupravne imovinske koristi, od 45-godišnjeg hrvatskog državljanina tražili da im preda novac u vrijednosti 5.000 eura za nepostojeći dug, pritom mu uputivši ozbiljne prijetnje.

Uz navedeno kazneno djelo iznude u pokušaju, policija ih sumnjiči i za kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te omogućavanje trošenja droge. Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da su u travnju i listopadu ove godine na području Rijeke oštećenom 45-godišnjaku u više navrata prodali i omogućili trošenje droge heroin.

U okviru istraživanja provedena je pretraga doma i drugih prostora kojima se osumnjičeni služe na području Rijeke gdje je pronađeno oko 52,30 grama droge heroin, pakirane u manjim količinama za daljnju prodaju, kao i digitalna vaga te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, poradi sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, oboje osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, a 44-godišnjak je i predan pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari