MULJALI GDJE SU STIGLI

Domišljati dvojac oštetio državni proračun za gotov 22 tisuće kuna; Novac od investitora zadržali za sebe kako ne bi plaćali porez

Foto: Net.hr

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaja poreza ili carine oboje osumnjičenika je kazneno prijavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, a 49-godišnjakinja i za kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, stoji u izviješću policije.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaje poreza ili carine.

Riječ je o 49-godišnjakinji i 50-godišnjaku koje se sumnjiči da kao odgovorne osobe trgovačkog društva s područja Varaždinske županije, nisu obračunali, prijavili i platili porez na dodanu vrijednost od 21.860 kuna za izvođenje građevinskih radova u razdoblju od veljače do kraja 2021. godine na području otoka Raba.

Naime, od investitora su tražili uplatu gotovinskim novčanim sredstvima za usluge izvođenja radova, a novac su zadržali za sebe s ciljem da djelomično izbjegnu plaćanje poreza. Time su oštetili državni proračun Republike Hrvatske za navedeni iznos.

Osim toga, istraživanjem je utvrđeno kako 49-godišnjakinja za spomenuto razdoblje nije ispostavljala račune za oporezive transakcije i gotovinske račune, niti je  potpuno, točno i uredno vodila poslovne knjige u skladu sa Zakonom o računovodstvu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaja poreza ili carine oboje navedenih osumnjičenika je kazneno prijavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, a 49-godišnjakinja i za kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari