NAPRAVILA INCIDENT U BOLNICI

Dopratila dečka na hitnu, pa vukla liječnika za rukav i šaketala zaštitara: ‘Razbit ću te kao mačku’

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Liječnik je potvrdio da je nasrnula na njega te ga zgrabila za kutu, odnosno za zaštitnu odjeću koju je imao na kuti zbog korone, koja se poderala

Lani u siječnju na hitnom prijemu Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu 26-godišnjakinja je dopratila dečka kojem je bila potrebna hitna medicinska pomoć, da bi nedugo po dolasku izvela scenu jer je smatrala da ga osoblje ne obrađuje dovoljno hitno, vičući da je čovjek ugrožen i “da se hladi”.

Na ročištu koje je održano nedavno svjedočio je portir. koji se u vrijeme incidenta zatekao na mjestu događaja. Rekao je da je vidio da je djevojka vukla doktora, a napala je i zaštitara te su završili na podu.

“Na sav glas vikala je i galamila da će sve snimiti, da se čovjek hladi, nakon čega je ispred ulaza u hitni prijem rukom povukla doktora za rukav. Kada ju je zaštitar upozorio da prestane sa snimanjem i da ne dira doktora za kutu, nasrnula je fizički na njega. Zaštitaru je uputila više udaraca zatvorenim dlanom ruke (šakom) u području obraza i čela, te pritom vikala i galamila riječima: ‘Razbit ću te ko mačku’. I to sve na zgražanje prolazećih građana te građana i bolesnika koji su se nalazili u KB-u Sveti Duh i ispred prijema iste”, stoj u presudi koju prenosi portal Danica.hr.

Liječnik je potvrdio da je nasrnula na njega te ga zgrabila za kutu, odnosno za zaštitnu odjeću koju je imao na kuti zbog korone, te mu je zaštitnu odjeću poderala.

“Tada joj je prišao zaštitar koji ju je primio da se makne od mene, ali nasrnula je na zaštitara, zadala mu je par udaraca, lupala ga je nekoliko puta šakom u predjelu glave. Tu je bilo više pacijenata i građana koji su čekali. Ona je pobjegla s mjesta događaja prije dolaska djelatnika policije. Pacijent kojemu je ona bila pratnja zaprimljen je u hitnu i obrađen, a kasnije je pušten iz bolnice”, svjedočio je liječnik.

Za nevolašteno snimanje mobitelom prekršajna sutkinja kaznila ju je s 200 njemačkih maraka, odnosno 754 kune. Za napad na liječnika i zaštitara dobila je deset dana uvjetnog zatvora. Mora platiti i 300 kuna troškova postupka.

Sud i policija do optuženice nisu mogli doći, pa joj je suđeno u odsutnosti. Odjavila se s adrese prebivališta u Jastrebarskom te otišla živjeti u Zagreb u kojem nije prijavila adresu pa ne znaju gdje je točno, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari