TAKO I U NJEMAČKOJ

Došao iz Njemačke pa se ‘razbahatio’; Motorom vozio po Jadranskoj magistrali 130 km/h gdje je ograničenje 60 km/h

Proteklog tjedna dogodile su se 57 prometnih nesreća, od kojih su tri bile teže, a 54 su bile lakše, izvijestili su iz policije.

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 57 prometnih nesreća, od kojih su tri bile teže, a 54 su bile lakše.

U ovim prometnim nesrećama po četiri su osobe teže i lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 471.100 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovala su tri pješaka i tri strana državljanina, ali i devet alkoholiziranih vozača.

Ukupno je alkotestirano 217 vozača, od kojih je kod njih 18 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg,  kod jednog do 0,50 g/kg.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 10 je bilo u dobi iznad 35. godine života,  pet ih je bilo u dobi između 18. do 25. godina života, a četiri ih je bilo u dobi između 25. i 35. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,92 g/kg  izmjerena je u noći, 21. studenoga na području Bribira, gdje je 27-godišnjak upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka.

Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja i ugrožavanjem sigurnosti prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Policija protiv 27-godišnjaka nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlaže izricanje novčane kazne u iznosu od  10.000   kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci.

Izdvajamo i jednu od najvećih brzina, izmjerenih u proteklom tjednu – 130 km/h. Ova brzina izmjerena je 17. studenog oko 13.30 sati na Jadranskoj magistrali, gdje se vozač motocikla marke BMW, njemačkih registracijskih oznaka, kretao iz smjera Rijeke u smjeru Crikvenice navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 60 km/h.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari