PODIVLJALO MORE

DRAMA KOD CRESA Ostali bez pogona s troje djece na brodu; Jaka bura ih odnijela na hridi

Foto: MUP, Morski

Jučer, 29. kolovoza, u jutarnjim satima na moru, u akvatoriju otoka Cresa, brodica je ostala bez pogona te su je jaka bura i valovi nekontrolirano nosili prema hridima.

Ubrzo nakon zaprimanja dojave o navedenom događaju u pomoć je stiglo policijsko plovilo Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka. Posada policijskog plovila u uvali Lukovac na otoku Cresu, uočila je jednu osobu u moru, nekoliko osoba na obali i brodicu koja je već udarala u hrid.

U međuvremenu, na mjesto događaja stiglo je i plovilo ”Sea help”, a zbog loših vremenskih uvjeta nijedno plovilo nije moglo pristati uz obalu i preuzeti osobe niti otegliti nasukanu brodicu.

VIDEO DANA:

Zapovjednik policijskog plovila je uz pomoć brodskog razglasa uspio kontaktirati osobe na obali te je utvrđeno da se na obali ipak nalaze sve osobe s brodice, uključujući i onu koju su uočili u moru prilikom dolaska u uvalu Lukovac. Riječ je o osam hrvatskih državljana, od kojih je troje djece te da nema ozlijeđenih. Kako osobama nitko nije mogao prići s morske strane, pozvani su vatrogasci DVD Cres koji su ubrzo stigli u uvalu Lukovac, uspjeli ukrcati osobe u vozila i dovesti ih do prostorija DVD Cres odakle su se uputili na otok Krk gdje su smješteni.

Prilikom ovog događaja nije bilo ozlijeđenih osoba niti onečišćenja mora.  Brodica se nasukala na hridi i potom potonula te će u dogledno vrijeme biti organizirano njezino vađenje. Zahvaljujući pravovremenom postupanju policijskih službenika Postaje pomorske i aerodromske policije te vatrogasaca, na vrijeme je pružena pomoć stradalim osobama te su obje službe i ovog puta pokazale svoju profesionalnost i humanost.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views