SLOŽENA AKCIJA

DRAMA NA LOŠINJU! Policija deaktivirala bombu od 300 kilograma! “Usput” uništili raketu iz II svjetskog rata

Foto. Pixsell - PU primorsko-goranska

Zrakoplovnu bombu policijski službenici su deaktivirali na mjestu pronalaska te je helikopterom HRZ-a prevezena na heliodrom Mali Lošinj od kuda će sutra biti prevezena na vojni poligon, dok su raketu uništili na mjestu pronalaska

Danas je u Malom Lošinju (područje Poljane) provedena složena akcija uklanjanja i uništenja dvaju eksplozivnih sredstava, zaostalih iz II svjetskog rata. Riječ je o zrakoplovnoj bombi MC-500 LB, engleske proizvodnje, te polivalentnoj raketi marke RKT 152 MM, 60 Lb .

Foto: MUP

U akciji su sudjelovali policijski službenici Protueksplozijskog Odjela Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji sa policijskim službenicima Protueksplozijske službe Ravnateljstva policije i Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres te s pripadnicima Hrvatske vojske, a uz pomoć članova Lovačkog društva „Kamenjarka“ iz Malog Lošinja i uz logističku i organizacijsku potporu Grada Malog Lošinja te sudjelovanje djelatnika HMP i JVP Mali Lošinj.

Spomenuta zrakoplovna bomba, mase oko 300 kilograma, deaktivirana je i uklonjena s mjesta pronalaska te helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prevezena na heliodrom Mali Lošinj od kuda će sutra biti prevezena na vojni poligon gdje će biti uništena prema pravilima struke. Polivalentnu raketu, mase oko 30 kg, policijski službenici su uništili na mjestu pronalaska prema pravilima struke.

Tijekom akcije od 10.30 do 11.30 sati dio stanovništva iz ugrožene zone područja Poljane je evakuirano iz svojih domova, a ostali stanovnici su upućeni da ne izlaze iz stambenih i drugih objekata, odnosno, da se ne zadržavaju na otvorenom prostoru do završetka akcije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari