LAKO TAKO...

Državljanin BiH (63) uzeo preko 100 tisuća kuna od riječke tvrtke. A znao je da od radova neće biti ni ‘r’…

Foto: Riportal

Lažnim prikazivanjem činjenica 63-godišnjak je doveo u zabludu odgovornu osobu oštećene riječke tvrtke budući je znao da se njegova tvrtka nalazi u predstečajnom postupku te da nije u mogućnosti dovršiti dogovorene radove

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad državljaninom Bosne i Hercegovine, starosti 63 godine, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevara u gospodarskom poslovanju.

VIDEO DANA:

“Sumnjiči se da je kao vlasnik i odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem u Zagrebu, u travnju 2019. godine, potpisao potvrdu o preuzimanju alata, materijala i novca čime se obvezao dovršiti građevinske radove kao podizvođač na građevinskom objektu na području Kostrene. Tako je lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu odgovornu osobu oštećene riječke tvrtke budući je znao da se njegova tvrtka nalazi u predstečajnom postupku te da nije u mogućnosti dovršiti dogovorene radove.

Spomenuti radovi do danas nisu izvršeni, niti su riječkoj tvrtki vraćena uplaćena sredstva. Na ovaj način 63-godišnjak je svojoj tvrtki pribavio protupravnu imovinsku korist, a oštetio riječku tvrtku za 115.500 kuna.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Završetkom kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 63-godišnjak je kazneno prijavljen za navedeno kazneno djelo mjerodavnom državnom odvjetništvu, priopćila je policija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari