DVAPUT JE DVAPUT: Goranina policija dvaput isključivala iz prometa jer je Golfom upravljao bez vozačke a potom i pijan!

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija (Davor Visnjic/PIXSELL)

Na prometnicama pod nadzorom Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 25 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a deset ih je lakše ozlijeđeno

Oglas

Teško je ozlijeđen 63-godišnji vozač teretnog vozila marke Renault Trafic, delničkih registracijskih oznaka, stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu 19. siječnja oko 19 sati na području Bakra. Spomenuti vozač se kretao iz smjera Meje u smjeru Oštrovice, pri čemu je krećući se suviše udesno udario u stijenu izvan kolnika te se na kraju vozilo prevrnulo.

Prometna policija tijekom vikenda zatekla je i više vozača koji su činjenjem prometnih prekršaja ugrožavali sigurnost prometa na cestama. Tako je jučer oko 17.35 sati na području Kostrene zaustavljen 55-godišnji vozač osobnog vozila marke Hyundai, riječkih registracijskih oznaka, koji je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,95 g/kg.

U noći 21. siječnja u Malom Lošinju 43-godišnjak je upravljao osobnim vozilom marke BMW, riječkih registracijskih oznaka pri koncentraciji alkohola od 1,77 g/kg, dok je pod utjecajem alkohola od 1,02 g/kg u noći 20. siječnja u Crikvenici zaustavljen 42-godišnji vozač osobnog vozila marke Peugeot, zadarskih registracijskih oznaka.

Nadalje, 19. siječnja oko 13.30 sati na području Ravne Gore policija je zaustavila i iz prometa isključila 38-godišnjaka koji je osobnim vozilom marke VW Golf, riječkih registracijskih oznaka upravljao prije stjecanja prava na upravljanje ovom kategorijom vozila. Međutim, unatoč tome što je isključen iz prometa spomenuti 38-godišnjak je istog dana oko 15.30 sati zatečen u prometu u mjestu Gerovski Kraj, na području Čabra kako upravlja navedenim vozilom, a ovom prilikom izmjerena mu je i koncentracija alkohola od 1,18 g/kg.

Policija je također 19. siječnja oko 21.35 sati na području Drage u Rijeci zaustavila 41-godišnjaka, koji je osobnim vozilom Fiat Stilo, riječkih registracijskih oznaka upravljao prije stjecanja prava na upravljanje.

U subotu, 20. siječnja oko 20.30 sati postupajući po dojavi građana o teretnom vozilu Citroen Berlingo, riječkih registracijskih oznaka, koje krivuda Varljenskom cestom u Opatiji, policija je za volanom zatekla 82-godišnjeg vozača. Zatečeni vozač pokušao je vozilom napustiti mjesto događaja i odbio provjeru alkoholiziranosti te je priveden u službene prostorije policije.

Zbog počinjenja prometnih prekršaja svi počinitelji su sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i drugih zakona kojima su regulirani prekršaji koje su počinili (nemanje osobne iskaznice, neprijavljivanje prebivališta).

Exit mobile version