DOVOLJAN JE TRENUTAK NEPAŽNJE

Dvije ‘fine’ žene haračile po trgovačkim centrima na Škurinjama i Krnjevu, ‘olakšale’ Riječane za desetke tisuća kuna!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičene su kazneno prijavljene mjerodavnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici I. policijske postaje proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije hrvatske državljanke u dobi od 45 i 47 godina zbog sumnje u počinjenja kaznenih djela krađa.

Naime, 45-godišnjakinja je u trgovačkom centru na Škurinjama u Rijeci  u travnju ove godine otuđila novčanik s dokumentima i novcem u vlasništvu 43-godišnje hrvatske državljanke u kojem su se nalazili i dokumenti njenog supruga.

Isto tako, 16. lipnja, 47-godišnjakinja je na području jedne trgovine u trgovačkom centru na Krnjevu u Rijeci iz novčanika kojeg je oštećeni 65-godišnjak ostavio na klupici ispred garderobe otuđila novce. Dio novca je pronađen i vraćen oštećeniku.

Počinjenim kaznenim djelom počinjena je materijalna šteta od oko 25 000 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičene su kazneno prijavljene mjerodavnom državnom odvjetništvu.

“Navedeni događaji pokazuju kako počinitelji ovakvih kaznenih djela najčešće koriste mjesta na kojima se nalazi veliki broj ljudi: gužve u trgovačkim centrima, tržnicama, na kolodvorima i slično. Počinitelji vrlo često rade u skupinama gdje jedan odvlači pozornost, drugi zavlači ruku u džep ili torbicu, izvlači novčanik i predaje ga trećoj osobi koja nestaje u gužvi. Stoga, u cilju smanjenja broja ove vrste kaznenih djela te  da ne bi postali žrtvom ovakve krađe građane pozivamo na oprez.”, poručili su iz policije.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari