Dvojica Albanaca pokušala ilegalno prijeći državnu granicu, prekršajno kažnjeni i njihovi pomagači

Foto: Ilustracija

Proteklog vikenda djelatnici Postaje granične policije Rupa spriječili su dvojicu Albanaca, starosti 43 i 38 godina, u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice.

Zatečeni su u dva navrata, i to u blizini graničnih prijelaza Pasjak i Rupa. U provedenom postupku utvrđeno je kako je 43-godišnjak nezakonito ušao u Hrvatsku, dok je 38-godišnjak u Hrvatsku ušao zakonito. Zbog važećih zabrana ulaska u schengenski prostor granicu između Hrvatske i Slovenije pokušali su prijeći ilegalno u čemu ih je spriječila policija. Po završetku postupaka donijeta su im rješenja o protjerivanju i određen rok za napuštanje hrvatskog teritorija. Isto tako, zbog ilegalnog ulaska u zemlju 43-godišnjak je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o nadzoru državne granice.

Nadalje, zbog pomaganja 43-godišnjaku u pokušaju ilegalnog prelazaka državne granice prekršajno je sankcioniran i 35-godišnji Albanac, dok je iz istog razloga u slučaju 38-godišnjaka prekršajno sankcioniran 47-godišnji Albanac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari