EVO ŠTO SU SVE 'KEMIJALI'

Dvojica mladića (19, 20) s riječkog područja dilali razne droge. Policija dio pronašla i na plovilu!

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

Osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko – goranske u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta, II. policijskom postajom Rijeka i Postajom pomorske policije Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 19 i 20 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.

“Spomenuti 19-godišnjak se sumnjiči da je tijekom prosinca 2023. godine prodao oko 90 grama amfetamina i oko 380 grama droge tipa konoplje dao na čuvanje i daljnju prodaju 20-godišnjaku, a navedena droga je pretragom doma i drugih prostorija kojima se 20-godišnjak koristi i pronađena.“, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, provedena i pretraga doma i prostorija kojima se 19-godišnjak koristi na području Rijeke te plovila gdje je pronađeno oko 10 grama droge tipa konoplja te ostali predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela, dodali su iz policije.

Osumnjičenog 20-godišnjaka su 24. siječnja ove godine na Zametu u Rijeci zatekli policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije u čijem posjedu je pronađena droga amfetamin i konoplja tipa droge.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 20-godišnjak od listopada prošle pa do siječnja ove godine dogovarao i nabavljao određene količine konoplje tipa droge i drogu amfetamin koju je dalje prodavao na području Rijeke.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari