NOVI VINODOLSKI

Dvojica muškaraca (39, 40) iz ostave kuće ukrali kotao za rakiju

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Crikvenička policija dvojicu osumnjičenika je prijavila za krađu, a i za počinjenje prekršaja jer su bez važeće dokumentacije prevozili sekundarne sirovine, izvijestila je policija.

Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 39 i 40 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe, ali i počinjenja prekršaja iz domene Zakona o gospodarenju otpadom. 

Riječ je osobama koje je policija tijekom redovnog nadzora prometa zaustavila u nedjelju, 11. prosinca oko 9.30 sati na području Novog Vinodolskog, dok je 40-godišnjak upravljao teretnim vozilom marke Iveco, čakovečkih registarskih oznaka, u kojem je bilo više komada otpada i ostalih sekundarnih sirovina. Privedeni su na postupanje u policijske prostorije gdje je utvrđeno kako su bez važeće dokumentacije prevozili oko 100 kilograma neovlašteno prikupljenih sekundarnih sirovina te su im potom oduzete.

Tijekom kriminalističkog istraživanja otkriveno je i da su u nedjeljnim jutarnjim satima u Novom Vinodolskom iz nezaključane ostave obiteljske kuće, u vlasništvu 49-godišnje hrvatske državljanke, otuđili kotao za rakiju u vrijednosti 7500 kuna. Po završetku postupanja otuđeni predmet je vraćen vlasnicima.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedene krađe, obojica osumnjičenika su kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Osim toga su i prekršajno sankcionirani sukladno odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom, kao i prema Zakonu o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistriranih djelatnosti jer su bez valjanih odobrenja nadležnih tijela prikupljali sekundarne sirovine. O počinjenom prekršaju policija je uputila obavijest mjerodavnoj inspekciji radi pokretanja prekršajnog postupka iz njihove nadležnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari