KAZNENO PRIJAVLJENI

Dvojica Poljaka divljala po Rabu; Krali po kućama, “maznuli” i auto pa njime izazvali prometnu nesreću!

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

Policijski službenici Policijske postaje Rab proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom poljskih državljana, starosti 25 i 40 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe.

Riječ je o počiniteljima koje se sumnjiči da su 30. svibnja na području Mundanija u jutarnjim satima iz obiteljske kuće, u vlasništvu 57-godišnjeg hrvatskog državljanina, otuđili ključeve osobnog vozila marke VW Pasatt, zagrebačkih registracijskih oznaka, s kojim su se potom i odvezli.

No ne zadugo, naime, već oko 12.30 sati je u Banjolu, 25-godišnji Poljak upravljajući otuđenim Passatom izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom kada je udario u zid dvorišta obiteljske kuće. Očevidom je utvrđeno da je vozilom upravljao pri utjecaju alkohola od 1,77 promila te da kod sebe nije imao vozačku dozvolu ni druge osobne dokumente.

Osim toga, istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičenici prethodni dan, 29. svibnja, u mjestu Banjol s krova ugostiteljskog objekta demontirali oko tri metra bakrenih oluka, međutim, zatekla ih je vlasnica objekta pa iste nisu uspjeli otuđiti. Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na najmanje 110.000 kuna,  a oštećeno je dvoje hrvatskih državljana.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedena tri kaznena djela krađe, obojica osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Uz to je 25-godišnjak i prekršajno sankcioniran radi izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari