TVRDOGLAVO ZA VOLANOM

DŽUNGLA NA ASFALTU! Mladi (19) “alfist” u Rijeci vozio unatoč zabrani; muškarac (40) zbog toga završio u zatvoru!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nadležni prekršajni sudac je recidivistu (40) u počinjenju prometnih prekršaja odredio kaznu izdržavanja zatvora u trajanju od 13 dana

Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici su u prometu evidentirali nekoliko prekršitelja-vozača, između kojih su i dva recidivista.

U Malom Lošinju je jučer oko 17.45 sati zatečen 40-godišnji hrvatski državljanin koji je osobnim vozilom marke Ford, riječkih registracijskih oznaka, upravljao u vrijeme važeće mu zabrane upravljanja vozilom B kategorije.

Priveden je na postupanje u policijske prostorije i po završetku istraživanja prijavljen zbog počinjenja prekršaja mjerodavnom općinskom sudu. U prekršajnom postupku nadležni sudac mu je, u skladu s važećim zakonskim propisima, odredio kaznu izdržavanja zatvora u trajanju od 13 dana.

Drugog recidivista su sinoć pripadnici interventne policije zatekli oko 23.20 sati u Rijeci, u ulici Ivana Matrljana. Riječ je o 19-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je upravljao osobnim vozilom marke Alfa Romeo, riječkih registracijskih oznaka, bez vozačke dozvole.

Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je na postupanje u policijske prostorije gdje je utvrđeno da je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije, kao i da je do sada više puta sankcioniran za istovrsni prekršaj. Po završetku postupanja, kažnjen je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U Crikvenici je pak u ranim jutarnjim satima zaustavljen 22-godišnji vozač osobnog vozila marke Audi, zagrebačkih registracijskih oznaka, koji je vozilom upravljao pri utjecaju alkohola u koncentraciji od 1,35 g/kg. Osim toga, vozilo nema obvezno osiguranje pa je zbog počinjenih prekršaja, uz odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prijavljen i u skladu sa Zakonom o obveznom osiguranju.

Pozivamo i ovom prilikom sve vozače na odgovorno ponašanje i poštovanje propisa u prometu s ciljem veće razine sigurnosti u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari