I JOŠ BEZ VOZAČKE DOZVOLE

E, SAD JE BILO DOSTA! Policija na Pehlinu zaustavila pijanog recidivista, oduzet će mu auto!

Idi na originalni članak
Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

Alkoholiziran je upravljao vozilom bez vozačke dozvole koja mu je oduzeta prije dvije godine

Oglas

Jučer oko 16 sati na području Pehlina u Rijeci policijska ophodnja je zaustavila osobno vozilo riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin u vidno alkoholiziranom stanju.

Vozač se zaustavio tek na zvučne i svjetlosne znakove policije, a kada su ga policijski službenici htjeli alkotestirati, izričito je odbio taj postupak.

K tome je utvrđeno kako je 62-godišnjak upravljao vozilom bez vozačke dozvole, a koja mu je oduzeta još 2021. godine. Po uhićenju je priveden u I. policijsku postaju Rijeka te je protiv njega sukladno važećim zakonskim propisima podnesen optužni prijedlog.

Zbog počinjenih prekršaja, predloženo mu je izricanje kazne zatvora u trajanju do 120 dana i izricanje zaštitne mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od najmanje godinu dana sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. T

akođer je nadležnom općinskom sudu predloženo, a temeljem Prekršajnog zakona, da se okrivljeniku odredi oduzimanje osobnog vozila kao sredstva počinjenja prometnih prekršaja.

Exit mobile version