I JOŠ BEZ VOZAČKE DOZVOLE

E, SAD JE BILO DOSTA! Policija na Pehlinu zaustavila pijanog recidivista, oduzet će mu auto!

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

Alkoholiziran je upravljao vozilom bez vozačke dozvole koja mu je oduzeta prije dvije godine

Jučer oko 16 sati na području Pehlina u Rijeci policijska ophodnja je zaustavila osobno vozilo riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin u vidno alkoholiziranom stanju.

Vozač se zaustavio tek na zvučne i svjetlosne znakove policije, a kada su ga policijski službenici htjeli alkotestirati, izričito je odbio taj postupak.

K tome je utvrđeno kako je 62-godišnjak upravljao vozilom bez vozačke dozvole, a koja mu je oduzeta još 2021. godine. Po uhićenju je priveden u I. policijsku postaju Rijeka te je protiv njega sukladno važećim zakonskim propisima podnesen optužni prijedlog.

Zbog počinjenih prekršaja, predloženo mu je izricanje kazne zatvora u trajanju do 120 dana i izricanje zaštitne mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od najmanje godinu dana sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. T

akođer je nadležnom općinskom sudu predloženo, a temeljem Prekršajnog zakona, da se okrivljeniku odredi oduzimanje osobnog vozila kao sredstva počinjenja prometnih prekršaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari