EKSPLOZIJA U KOSTRENI: Posvađao se sa suprugom pa aktivirao plinsku bocu u stanu

Pixsell

Muškarac se jučer navodno posvađao sa suprugom i nije je htio pustiti u kuću, a sumnja se kako je u stanu aktivirao plinsku bocu

U stambenoj zgradi u Kostreni u ponedjeljak poslijepodne odjeknula je snažna eksplozija u kojoj je ozlijeđen jedan muškarac.

Muškarac je aktivirao plinsku bocu, a zadobio je opekline i prevezen je u KBC Rijeka.

Danas je policija objavila i priopćenje o događaju u kojem se kaže kako je “jučer oko 16.15 sati policija zaprimila dojavu o eksploziji plina u stanu u Ulici Ive Šodića u Kostreni. Dolaskom na mjesto događaja zatečeni su vatrogasci i djelatnici hitne medicinske pomoći, kao i 79-godišnji hrvatski državljanin, vlasnik stana. Zatečeni 79-godišnjak prevezen je u KBC Rijeka radi pružanja liječničke pomoći, gdje je konstatirano da je lakše ozlijeđen. Drugih ozlijeđenih osoba nije bilo. Obavljenim očevidom nisu utvrđena oštećenja na ostalim stanovima u zgradi, dok su u stanu 79-godišnjaka zabilježena oštećenja ulaznih vrata stana, stakla i okvira prozora, utičnica, keramičkih pločica i zidova hodnika te osobnog vozila parkiranog ispred zgrade. Ukupna materijalna šteta će biti utvrđena naknadno.”

Vezano uz ovaj događaj policijski službenici III. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad spomenutim 79-godišnjim hrvatskim državljaninom protiv kojeg će mjerodavnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Okolni stanari tvrde kako je muškarac od ranije sklon rizičnom ponašanju.

“Eksplozija je bila neugodna, svi smo se uplašili. Već je i ranije prijetio, ima on neke etape ružnog ponašanja. Sad je tu kumovao i alkohol i neki obiteljski problemi”, rekao je jedan od susjeda za 24 sata.

Preostali svjedoci tvrde kako se muškarac posvađao sa suprugom i nije je htio pustiti u kuću, a kasnije je aktivirao plinsku bocu čime je prethodno zaprijetio.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari