FEDERICO SALPIETRO: ‘Horvatinčić treba prestati lagati i reći što je radio kad je prošao preko glava mojih roditelja’

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Sin ubijenih Talijana naglasio je kako u fokusu ovog slučaja kojeg Horvatinčić pokušava skrenuti na sebe mora biti smrt njegovih roditelja

Sin stradalih talijanskih supružnika Marinelle i Francisca Salpietro, koji su poginuli u pomorskoj nesreći u kolovozu 2011. u kojoj je sudjelovao i poduzetnik Tomislav Horvatinčić, kaže kako nije istina da su se njihovi odvjetnici dogovorili s Horvatinčićem oko obeštečenja.

“Želim službeno izjaviti da nikada nisam dobio nikakvu ponudu ili naknadu od Horvatinčića. Nismo tražili niti ćemo ikada prihvatiti bilo kakav oblik naknade s njegove strane. Horvatinčić treba prestati govoriti laži i skretati pažnju javnosti daleko od velike pogreške koju je izazvao”, poručio je Federico Salpietro.

Naglasio je kako u fokusu ovog slučaja kojeg Horvatinčić pokušava skrenuti na sebe mora biti smrt njegovih roditelja.

“On mora odgovarati ispred moje obitelji i ostatka svijeta o ubojstvu mojih roditelja. Ako zaista želi razgovarati s novinarima, zašto ne objasni što je radio kad je prošao preko glava mojih roditelja s motornim čamcem?”, rekao je Salpietro te se osvrnuo na naknadu koju su tražili, a koju je i sam Horvatinčić spomenuo.

“Nije tajna. Naknada koju smo prvotno predstavili sucu bila je maksimalna za talijanske kriterije i naši su se odvjetnici držali tih pravila. U Hrvatskoj su kriteriji za naknadu drugačiji. Ako hrvatska osiguranja želi platiti, maksimalno imaju milijun eura, ali obveza koju imaju po zakonu je da plate oko 20.000 eura po žrtvi”, kazao je Salpietro.

Potom je nastavio kako “Horvatinčić, kao i obično, laže i pokušava odvući pozornost daleko od stvarnih problema, kako bi spasio sam sebe pred ljudima i pred sucima. Pogriješio je kad je ubio našu mamu i tatu. Svoj dug mora platiti pravdom. To je ono što mora platiti”.

Za kraj je poručio kako mu je namjera bila u javnosti govoriti samo o ozbiljnim temama vezanima uz suđenje, a ne o novcima, kako to čini Tomo Horvatinčić. “Nadam se ozbiljnoj presudi za sve nas”, poručio je Federico Salpietro.

Podsjećamo, po izlasku iz Županijskog suda u Zadru, gdje je žalbeno vijeće razmatralo žalbu na oslobađajuću prvostupanjsku presudu zbog ubojstva talijenskih nautičara kod Primoštena, Tomislav Horvatinčić izjavio je da se nagodio s djecom poginulog bračnog para Salpietro. Zagrebački odvjetnik djece poginulog bračnog para odmah je reagirao te demantirao te navode.

Odvjetnik Ognjen Frangeš u razgovoru za RTL rekao je da je to laž te da Horvatinčić nije još ništa ni platio, a ni ponudio.

“Izražavam žaljenje, to je bila jedna velika nesreća koja se nažalost može dogoditi svakome. Oni su u potpunosti obeštećeni, ako se to može uopće, gubitak roditelja obeštetiti u financijskom smislu”, rekao je Horvatinčić ne želeći otkrivati iznos odštete.

Spomenuo je tek prvotne zahtjeve djece nastradalih. “Naravno da su oni bubali cifre i to je došlo čak do 8.3 milijuna eura što je bilo neprihvatljivo, ali evo, ako može biti zadovoljstva da je ipak postignut dogovor i da su djeca nastradalih u nesreći obeštećeni”, dodao je.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari