“CRNA TOČKA”: Nova teška nesreća “kod Alibija”, sudarila se dva Fiata

Foto: K. Kržić

Nesreća se dogodila danas rano poslijepodne

Nova prometna nesreća na raskrižju Nova cesta-Lozičina ulica-Vidovićeva cesta! Na poznatoj riječkoj prometnoj “crnoj točki” ovoga puta sudarila su se dva osobna vozila, oba marke Fiat.

Prema pričanju očevica koji je upravo u tom trenutku sa svojim vozilom stajao ispred jednoga od semafora, do nesreće je došlo na ovaj način:

“Vozačica se Fiat bravom kretala iz smjera caffe bara Alibi prema Baredicama dole a drugi Fiat bravo je stajao u raskrižju i čekao prolaz jer je vozačica imala pravo prednosti prolaza. E sad, je li on sa svojim vozilom stajao na ispravan način ili ne, odnosno “sjekao” zavoj – nisam dobro vidio. Odjednom se začuo snažan prasak od udarca vozila o vozilo, baš je bilo strašno. S automobila vozačice  otpao je i kotač pa se vozilo nastavilo nekontrolirano kretati nizbrdo. Jedva je zaustavila Fiat do zavoja dole. A udareni automobil se zarotirao oko svoje osi…”, ispričao je očevidac.

Foto: Riječanin

Na svu sreću, čini se da vozačica i vozač nisu pretrpjeli teže ozljede.

“Dosta ljudi je priskočilo u pomoć a vrlo brzo je stigla i ekipa hitne medicinske pomoći tako da se nadam da je s unesrećenima sve u redu”, ispričao nam je očevidac.

Na mjestu nesreće promet je neko vrijeme bio u prekidu a potom usporen zbog vožnje prema privremenoj prometnoj regulaciji. Policijski službenici na mjestu nesreće napravili su očevid po čijem će se objavljivanju znati i točni uzroci ove prometne nesreće.

Ipak, moramo napomenuti kako je ovo tko zna koja prometna nesreća na ovom raskrižju, i kako mnogi riječki vozači već dugo zazivaju određene preinake na prometnoj signalizaciji kako bi se povećala i protočnost i sigurnost raskrižja.

Mnogi u svojim komentarima spominju i kako je upravo ovo mjesto u Rijeci ono na kojem bi trebalo izgraditi raskrižje s kružnim tokom prometa, a ne da se rotori grade na nekim drugim mjestima gdje možda i nisu nužno potrebni za sigurnije odvijanje prometa…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari