PRIJETILI SVJEDOKU

Detalji tragedije na Pećinama: Bacili prijatelja u more i prijetili rukometašu koji ga je spašavao

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

‘Nemoj da podivljam pa će morat pucat’

Na riječkoj plaži na Pećinama, kod hotela Jadran, u utorak predvečer utopio se muškarac.

Stradalog muškarca prijatelji su prisilno bacili u more, tvrdi Antonio Vozila, mladi rukometaš koji je muškarca pokušao spasiti.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Dolaskom na malu, stjenovitu plažu uočio sam četvoricu muškaraca i jednu ženu, starih 40-tak godina, i bili su jako pijani. Stajao sam sa strane i najednom uočio kako ista ekipa jednog od prijatelja nasilno vuče prema moru. Primili su ga pod ruke i spuštali po škalama prema vodi. Vidjelo se da se nije htio kupati, no oni su ga bacili u duboko more. Teren je loš i okružen stijenama. Nekoliko sekundi nakon toga čovjek je izronio i kratko zaplivao, no onda sam uočio kako njegovo beživotno tijelo pluta, okrenuto licem prema vodi. Odmah sam skočio u pomoć i krenuo izvlačiti čovjeka na kopno. Pomagali su i ti muškarci, no spašavanje je bilo jako teško jer čovjek nije pokazivao znakove života i bilo ga je teško izvući na kopno jer tu je more duboko, nema plićaka. Kada smo ga izvukli, okrenuli smo ga na bok, nije imao puls, a prijateljica je nazvala Hitnu pomoć i policiju”, prepričao je Antonio za 24 sata.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Hitna ga je pokušala reanimirati, no muškarcu nije bilo pomoći. Ubrzo je stigla i policija, a dok je spasilac Antonio davao iskaz, razuzdana ekipa dobacivala mu je neprimjerene komentare.

“Vikali su ‘Mulac, šta glumiš?’ i ‘Nemoj da podivljam pa će gospoda policajci morat pucat po meni’, no policajac mi je rekao da se ne obazirem na njih te da su neki od njih već od prije poznati policiji i imaju podeblji policijski dosje”, prepričao je mladi sportaš.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Da se ekipa neprimjereno ponašala, potvrdio je i mladić koji se također našao na plažici:

“Dok su djelatnici Hitne pokušavali reanimirati čovjeka, ta ekipa je bila dosta agresivna i cijelo vrijeme je vikala na sve oko sebe. Gurali su se i bauljali, a jedan čovjek s vrha škala poručio im je da se smire i da puste ljude da rade svoj posao, no ni to nije puno pomoglo. Situaciju je smirila policija koja ih je u konačnici odvela na ispitivanje”, kazao je mladić za 24 sata.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari