NAPAD NA PAGU

‘Došli su na terasu apartmana i teleskopskom palicom su mi razbili glavu’

Foto: RTL

Ogorčeni muškarac je ispričao za RTL da bi situacija bila još i gora da se njegova supruga nije snašla i pozvala policiju

Neugodno iskustvo popraćeno batinama i tjelesnim ozljedama, doživio je Zagrepčanin M.R. koji je trenutno na godišnjem odmoru na Pagu, piše Sanja Petrović za RTL Vijesti.

Ondje ga je, naime, u utorak, malo iza ponoći, u apartmanu napalo 10-ak osoba. Tukli su ga, kaže, pred ženom i djecom.

“Već nekoliko godina ovdje ljetujemo jer je to apartman od mog šogora. Nikada nismo imali neugodnih iskustava do sada. Ipak, moram reći da su me na susjedu, zbog koje je i izbio sukob, upozoravali ostali susjedi iz ulice”, govori M.R. (podaci poznati redakciji RTL Vijesti).

Foto: RTL

Razlog zbog kojeg je došlo do sukoba, djeluje doista bizarno. Naime, prema njegovim riječima, na terasi apartmana je bio s obitelji i potiho su razgovarali. No, to je očito smetalo susjedi čiji je prozor okrenut prema njihovoj terasi.

“Ljudi si uzimaju za pravo da tjeraju ljude s vlastitih terasa. Kazala nam je da se stišamo i da se maknemo s terase. Uopće nismo bili glasni, a ono što je još iritantnije je to što nam je rekla da je ona s vlasnicom apartmana dogovorila ‘zatvaranje terase u 23 sata’. Znam da to nije istina jer smo s vlasnicima u rodbinskim odnosima i nije nam prvi puta da smo u njihovom apartmanu. Rekao sam joj da se neću maknuti sa svoje terase”, prepričava M.R.

On je na terasi ostao sa sinom, a susjeda je opet, kaže, negodovala, a potom poslala jednu poruku svom suprugu, a drugu vlasniku apartmana.

Foto: RTL

“Njezin suprug je nazvao mog šogora i rekao mu da ima sinove barabe i batinaše. Prijetnje nisam odmah shvatio ozbiljno. Sin je otišao leći, a ja sam ostao sam na terasi kada sam vidio 10-ak mlađih muškaraca oko terase. Preskočili su ogradu i okružili me. Tada sam shvatio da će prijetnje i ostvariti. Prvo sam dobio teleskopskom palicom u glavu. Teleskopskom palicom su mi razbili glavu. Pao sam i nastavili su me tući. Žena je uspjela uplašenu djecu izvući na stražnji izlaz kod susjeda gdje su i ostala spavati. Tada se vratila s mobitelom i vikala da će zvati policiju. Ona me i spasila daljnjih batina”, priča M.R.

Naime, kako tvrdi, kada su napadači vidjeli da će doista pozvati policiju, dali su se u bijeg. U apartman je ubrzo osim policije stigla i Hitna pomoć koja je ozlijeđenog muškarca prevezla u ambulantu u Pag odakle je prevezen u zadarsku bolnicu jer mu je glava jako krvarila.

Foto: RTL

“Sto posto sam siguran da je među napadačima bio jedan od sinova tih susjeda. Vidio sam ga i prepoznao. Za drugog sina nisam siguran jer je ubrzo nastala makljaža”, govori M.R. koji je podnio policiji podnio prijavu za prijetnje.

Poslali smo upit Policijskoj upravi zadarskoj, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

“Za događaj od 24. kolovoza oko ponoći u Mandrama, obavještavamo vas  kako su policijski službenici zaprimili dojavu o narušavanju javnog reda i mira od strane više osoba prema 41-godišnjaku koji je tom prilikom lakše ozlijeđen. Do sada provedenim  kriminalističkim istraživanjem, sumnja se kako su 33-godišnjak i 28-godišnjak počinili prekršaj iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog red i mira na štetu 41-godišnjaka te je protiv obojice podnosi se Optužni prijedlog te su im izdane mjere opreza zabrane približavanja oštećenom.

U  cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja policija i dalje provodi izvide.

Nakon što je 41-godišnji hrvatski državljanin policiji prijavio da mu je dana 23.08.2021. godine u poslijepodnevnim satima u Mandrama 59-godišnjak uputio prijetnje, koje su kod njega izazvale strah  i bojazan za njegov život, te protiv njega podnio prijedlog za kazneni progon, policijski službenici Policijske postaje Pag su proveli kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom. Po dovršenom istraživanju, u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prijetnja, protiv 59-godišnjaka je podnesena kaznena prijava.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari