“Podivljali” turistički brod pun turista zabio se u usidrene brodove i nekoliko pasara umalo završivši na rivi!

Danas nešto prije 18 sati dogodila se nesvakidašnja i teško objašnjiva pomorska nezgoda u lučici u Selcu koja je samo srećom okončana bez težih posljedica

Turistički brod “Kremenik” prevelikom je brzinom uplovio u lučicu te je svojom lijevom stranom udario u dva ribarska broda nakon čega se nasukao na pličinu oštetivši pritom još nekoliko manjih plovila.

Na brodu se u trenutku ove pomorske nezgode nalazilo mnoštvo turista i prava je sreća u nesreći da nitko nije ozlijeđen. Očevici tvrde da je spasonosan bio sraz s ribarskim brodom na vezu, uslijed kojeg je turistički brod skrenut s kursa koji ga je vodio direktno u pravcu obale.

selce-sudar

Zapovjednik je nakon nesreće izjavio kako se nije uspio zaustaviti zbog kvara na pogonskom stroju.

Tijekom večeri pojavila se informacija kako su Zapovjedniku još 2012-te godine istekla valjana pomorska ovlaštenja te on nije niti smio upravljati ovim brodom.

Inače “Kremenik” je kao turistički brod sjevernim Jadranom plovio već četvrtu godinu za redom, nudeći turistima izlete na Vrbnik, u Bašku, Goli Otok i Grgur.

Više detalja biti će poznato nakon što završi istraga.

kremenik1
Foto: Riječan.in
kremenik3
Foto: Riječan.in
kremenik2
Foto: Riječan.in

Pogledajte i ostale vijesti iz rubrike CRNA KRONIKA.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari