Jedna osoba poginula u sudaru auta i autobusa na magistrali između Bakra i Bakarca

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Navodno je vozačica auta podletjela pod Arrivin autobus pred ulazom u Bakarac

Jedna osoba je poginula subotu oko 6 sati u sudaru automobila i autobusa na državnoj cesti 8 – Jadranska magistrala, između Bakra i Bakarca.

Vučna služba odšlepala je zdrobljeni bijeli peugeot 207. Kako su nam rekli cestari, navodno je vozačica auta podletjela pod Arrivin autobus pred ulazom u Bakarac. U nesreći je prednji kraj autobusa smrskan.

 Jedna je osoba poginula u prometnoj nesreći u kojoj su sudjelovala dva vozila, autobus i osobno vozilo Peugeot 207, na Jadranskoj magistrali, na izlazu iz mjesta Bakarac u smjeru Bakra.
Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Inače, nesreća se dogodila na relativno preglednom dijelu, zavojite ceste.

Promet je bio u prekidu i odvijao se zaobilaznim cestama. Ponovo je ponovo uspostavljen oko 9.30 sati, nakon što je sanirano mjesto nesreće.

Više detalja o nesreći bit će poznato nakon očevida koji je u tijeku.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL
Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Vozači oprezno: Labud na autocesti A4

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb na čvoru Ludbreg treba oprezno voziti zbog životinje na autocesti, a prema dojavi riječ je o labudu, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK)

Kolnici su mokri i skliski od kiše u dijelu Slavonije, pa HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog poplavljenih kolnika zatvorene su: DC36 Karlovac-Šišljavić u Gradecu Pokupskom (obilazak Pisarovina – Selsko brdo – Lijevo Sredičko), ŽC3156 Mala Gorica-Žažina, a na DC36 u Koritinji vozi se jednim trakom, naizmjence.

Na A7 između čvorova Hreljin i Križišće zatvoren je vozni trak zbog iznenadnog oštećenja kolnika. Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) između Makarske i Ploča u Podgori vozi se jednim trakom, naizmjence.

Zbog radova do 30. lipnja zatvoren je granični prijelaz (GP) Goričan, a promet se preusmjerava na GP Goričan II i GP Vitaljina, dok je GP Dvor otvoren samo za promet putnika i osobnih vozila.

Trajekt na liniji Dubrovnik-Lopud-Suđurađ danas ne plovi zbog tehničkih razloga. Linija će se uspostaviti u nedjelju u 16:15 s polaskom iz Dubrovnika za luku Suđurađ.

Ostali trajekti i katamarani plove redovito.

VIDEO DANA: