NEPOŠTIVANJE MJERA

KAOS NA RIVI! Pripadnici interventne policije i CZ tjeraju stotine okupljenih posjetitelja lokala; ovi se opet vraćaju!

Foto: Čitatelj - Riportal

Unatoč molbama i preporukama nadležnih, uključujući i poziv iz Policijske uprave primorsko-goranske na odgovorno ponašanje građana, neki Riječani na Badnjak nisu mogli zatomiti osjećaje i naviku predblagdanskog druženja s prijateljima na Korzu, rivi i okolnim ulicama

Veća skupina građana okupila se danas oko podneva na terasama popularnih lokala koji u vrijeme “mini-lockdowna” imaju odobrenje posluživanja “za van”.

Foto: Čitatelj

Međutim, većina građana koja je danas došla po svoje narudžbe “za van”, zadržala se na terasama lokala u Ulici Riva ne poštujući propisane epidemiološke mjere o dozvoljenom broju ljudi na istome mjestu, a također mnogi nisu nosili maske niti je poštivana mjera o razmaku među ljudima.

Foto: Riportal

Iz Policijske uprave primorsko-goranske potvrdili su nam da su nakon više dojava građana o takvom ponašanju dijela njihovih sugrađana, na teren izašli policijski službenici, uključujući pripadnike Interventne policije, te pripadnici civilne zaštite koji su pozvali građane da se raziđu, što su građani nakon nekog vremena i učinili.

Foto: Riportal

Međutim, čini se da je razilaženje bilo samo privremeno, jer kada su otišli s jednog mjesta, građani su se ponovno počeli okupljati na terasi drugog lokala, pa trećeg – i tako ukrug!

Foto: Riportal

Trenutno se u Ulici Riva odvija prava “igra mačke i miša”, uključujući pregovaranje s građanima da se raziđu – a dokle će to trajati, i hoće li netko u ovom “natezanju” izgubiti živce pa će doći i do neželjenih posljedica, ostaje nam za vidjeti!

Foto: Riportal

Iz Policijske uprave primorsko goranske još su jednom podsjetili građane  na važnost pridržavanja Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19, koja je na snazi do 10. siječnja 2021. godine.

Foto: Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari